LHV kodulaenu tasutud intresside infot on peagi palju mugavam EMTA-le edastada

23. jaanuar 2019

2018. aasta tuludeklaratsiooni saab Maksu- ja Tolliametile (EMTA) esitada 15. veebruarist kuni 1. aprillini. Füüsilisel isikul on õigus tulust maha arvata eluasemeks soetatud elamu või korteri ostuks võetud laenu või liisingu intressid. Sellest aastast on LHV kodulaenu intresside infot EMTA-le saata eriti mugav.

Kui varasematel aastatel pidi klient küsima LHV kodulaenu intresside info esitamiseks intressitõendi oma kodulaenu haldurilt, edastama selle EMTA-le ja lisama intressiinfo deklaratsioonile käsitsi, siis sellest aastast on protsess palju kiirem ja mugavam.

7. veebruarist on võimalik saata tasutud intresside info EMTA-le LHV internetipangast. Selleks tuleb liikuda avalehel rubriiki „Laenud ja liisingud“ ning vajutada nuppu „Laenuintresside info EMTA-sse“. Seejärel avaneb laenulepingute ja tasutud intresside vaade. Maksustatavast tulust võib maha arvata ainult ühe laenu intressid. Seepärast tuleb mitu lepingut teinud kliendil valida üks leping, mille kohta ta info edastab. Kui vajutada nuppu „Saadan“, on intressiinfo kohe näha ka EMTA iseteeninduskeskkonnas.

Pane tähele, et kui kodulaen on võetud koos kaaslaenajaga, jagab EMTA tasutud intressisumma kahe vahel ära.

Kui laenusaaja deklareerib laenuintresse esimest korda, on vaja endiselt lisada see info deklaratsioonile käsitsi, samuti esitada vara ostuleping ja laenuleping. Neid dokumente ei ole võimalik edastada internetipanga kaudu.

Nagu ka eelmistel aastatel, saab tuludeklaratsiooni esitada nii e-maksuametis/e-tollis kui ka EMTA teenindusbüroodes. Tulumaksu hakkab EMTA tagastama internetis deklaratsiooni esitanud klientidele 26. veebruaril ja deklaratsiooni paberil esitanud klientidele 19. märtsil.

Lisainfo LHV kodulaenu tasutud intresside saatmise kohta
Lisainfot tuludeklaratsiooni esitamise kohta leiad Maksu- ja Tolliameti kodulehelt.

Vaata kõiki uudiseid