LHV pangateenuste hinnakiri muutub 01.12.2022

29.09.2022

Alates 1. detsembrist kehtib LHV-s uus pangateenuste hinnakiri. Suuremad muudatused on seotud toimingutega LHV kliendikontoris. Nende klientide jaoks, kes on harjunud oma pangaasju ajama mobiiliäpis või internetipangas, ei muutu suuresti midagi.
(uuendatud 12.10.2022)

LHV on pööranud palju tähelepanu digitaalsete teeninduskanalite arendamisele, et kliendid saaksid soovitud pangatoiminguid teha endale sobival ajal ja kohas. Aktiivsete digikanalite kasutajate arv kasvab endiselt hoogsalt ning praktiliselt kõiki pangatoiminguid, alates konto avamisest ja kaardi koju tellimisest kuni kodulaenu või liisingu taotlemise ja väärtpaberitega kauplemiseni, saavad teha kliendid mugavalt LHV mobiiliäpis või internetipangas.

Eesootavad hinnakirja muudatused puudutavad peamiselt neid, kes teevad pangatoiminguid kontoris või LHV teenindaja abiga telefonitsi või e-kirja teel. Ka edaspidi saab neid toiminguid teha iseseisvalt LHV digikanalites tasuta või soodsamalt. Näiteks hakkab pangakaardi tellimine kliendikontorisse maksma 10 eurot, kuid kaardi saab jätkuvalt tasuta tavapostiga koju tellida.

Ka konto väljavõtete ja kinnituste väljastamine kontoris ning Smart-ID seadistamine koos klienditeenindajaga hakkavad maksma 10 eurot. Needki on toimingud, mida saavad kliendid hõlpsasti iseseisvalt tasuta teha.

Investeerimisteenuste osas lisandub uue hinnakirjaga teenustasu vaid väga aktiivsetele Balti turul kauplejatele ehk neile, kes teevad enam kui 100 tehingut kuus. Kuni 100 tehingut kalendrikuus on investoritele endiselt tasuta, alates 12. detsembrist võetakse iga seda ületava tehingu tasu 0,2% vastava tehingu summast. Hinnakirja muudatuse põhjuseks on tehingutega seotud kulud Nasdaq Balti börside poolt. Neile, kes soovivad väärtpaberitehinguid kliendikontoris teha, lisandub tehingutasu 25 eurot.

Eraisikutele mõeldud ettevõtluskontodele, mille käive ületab 500 eurot kuus, hakkab kehtima 5-eurone kuutasu. Lepingu sõlmimine ja ettevõtluskonto avamine on ka edaspidi tasuta, raamatupidamiskohustus puudub ning maksete arvestus käib kontol automaatselt.

Kuna mitte-residentidega seotud ettevõtete teenindamisega kaasnevad pangale kulud ning regulatsioonidest tulenevad kohustused, muutuvad uue hinnakirjaga ka mitte-residentidega seotud ettevõtetele konto avamise- ja kuutasud.

Nii Eestis registreeritud ettevõtetele, mille omanikeringis on mitte-resident kui ka Euroopa majanduspiirkonnas registreeritud ettevõtetele hakkab kehtima konto avamise tasu 300 eurot ja kuutasu 30 eurot. Teistes riikides registreeritud ettevõtte konto avamise tasu on 600 eurot ja kuutasu 60 eurot. Kõrge riskiga tegevusalaga ettevõtete konto avamise tasu on 1000 eurot ja kuutasu 100 eurot.

Uues hinnakirjas on muudetud ka privaatpanganduse teenusega seotud tasu. Alates detsembrist kehtib privaatpanganduse klientidele 100 euro suurune kuutasu, mis sisaldab kõiki privaatpangandusega seotud hüvesid, sh piiramatult makseta ja makse vastu väärtpaberitehinguid, kliendihalduri kaudu tehtavaid märkimiskorraldusi ning LHV teeninduse jätkuvalt kõrget taset.

Nagu öeldud, ei muutu nende jaoks suurt midagi, kes on harjunud pangatoiminguid iseseisvalt mobiiliäpis või internetipangas tegema. Pingutame ka edaspidi selle nimel, et pakkuda parimat teenindust, kõige mugavamaid elektroonilisi lahendusi oma rahaasjade ajamiseks ja olla oma klientidele kõikjal kättesaadav.

Vaata kõiki uudiseid