LHV tõi turule uuendusliku kogumistoote

18.01.2024

LHV Pank tõi turule Kogumiskonto lahenduse, mis muudab raha kogumise veelgi mugavamaks ja paindlikumaks. Kogumiskontole kantud summadele maksab LHV 2% intressi ning soovi korral saab raha koheselt välja võtta.

LHV jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul aitab Kogumiskonto kannustada säästmist ning jõuda nii suuremate kui ka väiksemate eesmärkideni. “Uue lahendusega soovime inimesi toetada säästmisharjumuse kujundamise ja tugevdamise teekonnal. See on üks esimesi rahatarkuse samme – säästude olemasolu pakub ootamatutes olukordades meelerahu ning järjepidev kogumine aitab jõuda soovitud eesmärkideni,” sõnas Goroško.

Kogumiskontot saavad kasutada kõik LHV Panga erakliendid. Kogumiskonto on eraldiseisev pangakonto, mida saab mugavalt hallata nii internetipangas kui ka mobiiliäpis. Koguda saab korraga mitme eesmärgi jaoks – näiteks meelerahufondi, reisi või hoopis lapse ülikooli mineku jaoks. Eesmärkide täitumisel aitavad silma peal hoida graafikud, kus saab näha praegust kogumisteekonda ning võrrelda seda eesmärkide saavutamiseks vajaliku tempoga.

LHV Pank maksab Kogumiskontol olevale rahale aastas 2 protsenti intressi. Intressi arvestus on päevajäägi põhine ja väljamaksed tehakse Kogumiskontole kord kuus. Kogumiskonto kalkulaatoril saab välja arvutada hinnangulise kogumistempo – nii saab arvestada, kas seatud eesmärk on teostatav või tuleks summat või tähtaega muuta.

“Kogumiskonto eristub teistest kogumisvõimalustest eelkõige oma paindlikkuse poolest – see pakub võimalust teenida säästudelt intressi, samas saab kogumiskontolt vajadusel väljamakseid teha. Huvitava, visuaalse ja dünaamilise töövahendiga on säästmiseesmärgi saavutamine tõenäolisem: kuigi uue harjumuse tekitamine on tihti raske, siis õige tugi aitab motivatsiooni hoida,” sõnas Goroško.

Kogumist saab toetada erinevate võimalustega – teha ühekordseid sissemakseid, kasutada püsikogumist või mikrokogumist, millega saab raha hoiule panna iga kaardimaksega. Soovi korral saab Kogumiskontole kogunenud summa koheselt välja võtta ilma teenustasu maksmata.

Kogumiskonto saab LHV klient avada mobiiliäpis või internetipangas Kogumiskonto alajaotuses.

Vaata lähemalt: lhv.ee/kogumiskonto

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. LHV ettevõtetes töötab üle 1060 inimese. LHV pangateenuseid kasutab oktoobri lõpu seisuga 415 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 125 000 aktiivset klienti ja LHV kindlustusega on kaitstud 164 000 klienti. LHV Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid