Lasterikkad pered saavad nüüd kodu osta poole väiksema omafinantseeringuga

01.03.2022

Kui seni kehtis riiklikult tagatud kodulaenudele 10% minimaalne omafinantseeringu nõue, siis alates tänasest, 1. märtsist saavad lasterikkad pered taotleda KredExi käendusel kodulaenu senisest poole väiksema ehk 5% omafinantseeringuga.

Uute tingimustega soovib riik soodustada lasterikastel peredel üürimise asemel eluaseme ostu. Lasterikkaks pereks loetakse pere, kus on vähemalt kolm ühist last. Samuti üks vanem, kellel on kolm last või kärgpered, kus ühel vanemal on vähemalt kolm last.

LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel ütles, et seni on lasterikastel peredel kodu ostmine sageli just omafinantseeringu kogumise tõttu keeruline olnud.

„Oma kodu ostmine ja omamine on kõigi jaoks erilise tähendusega, eriti lastega peredele. Paljulapseliste perede jaoks on lükanud unistust oma kodust sageli edasi just sissemakse kogumine, sest üürikodu eest makstakse enamasti suurem summa võrreldes laenumaksega ja see teeb sissemakse kogumise keeruliseks. Senisest poole madalam omafinantseeringu nõue teeb sissemakse kogumise märksa kiiremaks ja on klientide hulgas vägagi tervitatav. Aitame rõõmuga oma parimate teadmiste ja kiireima teenindusega nende unistuste täitumisele kaasa,“ lausus Vatsel.

See tähendab, et kui varem tuli näiteks 120 000 eurot maksva kodu ostmisel tasuda omafinantseeringuga minimaalselt 12 000 eurot, siis nüüd piisab KredExi käendusega 6000-eurosest sissemaksest.

LHV kodulaenu muudab peredele, kus kasvab kuni kolmeaastane laps, paindlikumaks ka võimalus võtta soovi korral kuni 12 kuud maksepuhkust, et elu vabamalt planeerida. „Julgustame väikeste laste vanemaid maksepuhkuse kui võimalusega arvestama, kuna perelisa tähendab ju ajutiselt suuremaid väljaminekuid. Lisaks lastetarvete ostmisele, võib tekkida vajadus auto väljavahetamise või kodu remondi järele, võibolla on vaja tasuda tasulise lastehoiu eest. Sellisel juhul on hea teada, et LHV-s saab soovi korral eluasemelaenu maksed ajutiselt pausile panna,“ lisas Vatsel.

Turul eristubki LHV kodulaen oma paindlikkuse ja kiirusega, sest esmane laenupakkumine saadetakse kliendile juba 24 tunni jooksul. Lisaks on valikus A-energiaklassi eramutele ja korteritele mõeldud roheline kodulaen, millel fikseeritud soodne intress.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 650 inimese. LHV pangateenuseid kasutab aasta lõpu seisuga 321 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 140 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 143 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 180 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid