Investeerimiskooli seminaridel oli kevadhooajal 800 huvilist

4. aprill 2014

1. aprillil jõudis lõpule LHV "Investeerimiskooli" kevadhooaeg, mis andis tunnistust, et huvi investeerimise ja kauplemise vastu on Eestis tõusuteel.

LHV maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul registreerus tasuta investeerimiseminaridele aasta jooksul rohkem kui 2300 inimest. "Investeerimiskooli" sarjal on kaks hooaega: sügisene ja kevadine. Tavapäraselt on sügisel korraldatud seminarid mõeldud eelkõige alustavale investorile ning kevadel on ette võetud spetsiifilisemad teemad ning jagatud nõuandeid kauplejatele.

"Vahepeal üsna vaikselt kulgenud seminarid on viimase aasta jooksul taas rahvarohkemad ning avaüritus eelmise aasta sügisel oli võrreldav juba investeerimisbuumi tippaastatega," rääkis Vallikivi. "Hoogsalt tõusvad aktsiate hinnad on huvi investeerimise vastu oluliselt tõstnud. Paraku jagub seda huvi eelkõige välisturgudele ning kohalik Balti turg on pigem paigal tammumas," lisas maaklertegevuse juht.

"Investeerimisseminaridest oli vaieldamatult populaarseim sügise esimene seminar "Investeerimise ABC", mille korraldasime 300 inimest mahutavas konverentsisaalis ning vabu kohti andis saalist otsida," kommenteeris Alo Vallikivi. "Populaarseim seminar kevadhooajal oli seevastu LHV maakleri Nelli Jansoni "Aktiivne kauplemine – ideid ja näpunäiteid", kus kohale saabus üle saja huvilise," lisas Vallikivi.

Sügishooajal korraldas LHV 13 seminari, millele registreerus pea 1500 inimest, kevadhooaja 11 seminaril oli kokku rohkem kui 800 registreerujat. Sügisel räägiti seminaridel nii Balti kui USA turu võimalustest, börsil kaubeldavatest ning traditsioonilistest fondidest ning tutvustati optsioonide põhitõdesid ning kauplemisplatvormi LHV Trader. Kevadel keskenduti kauplemise, optsioonide ja futuuride teemadele ning esimest korda korraldati ka maksudealane seminar, kus lahati põhjalikumalt investeerimiskonto süsteemi teemat.

Lisaks tavapärastele seminaridele korraldas LHV pank sel hooajal ka neli veebiseminari. Toimunud seminaride materjalidega saavad kõik tutvuda lehel: fp.lhv.ee/academy/seminars.

Selleks hooajaks on seminarid küll läbi saanud, kuid sügisel alustame taas uue hooga.

Vaata kõiki uudiseid