„Börsihai 2014“ võitis Artjom Fraiman

3. november 2014

LHV aktsiamängu „Börsihai“ juubelimängu võitjaks tuli Artjom Fraiman, kes suutis kahe nädalaga oma aktsiaportfelli kasvatada 57%. Võitja saab auhinnaks reisiraha 3000 euro väärtuses.

Mängu alguses jaotati osalejatele 10 000 eurot virtuaalselt algkapitali. Iga börsipäeva hommikul lisandus sellele täiendavalt 1000 eurot ja seega oli võistlejail vaja leida võimalus kokku 20 000 euro investeerimiseks. Börsihai 2014 Artjom Fraiman kasvatas portfelli väärtuse eelmise nädala reede seisuga 31 440 eurole (tootluseks +57%), edestades teiseks tulnud Rain Mölderkivi kõigest 295 (tootluseks +56%) ja kolmandaks tulnud Kristjan Jungi 1063 euroga (tootluseks +52%). Kogu tabel on leitav aadressilt lhv.ee/et/hai/edetabel.

LHV maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul toimus mäng sellel aastal väga erandlikus turusituatsioonis. „Pikalt oodatud langus turgudel pöördus mängu jooksul tõusuks ning USA laiapõhjaline börsiindeks S&P 500 tõusis kahe nädalaga rohkem kui 7%. Seetõttu jäi rekordiliselt väike arv portfelle miinusesse (22% portfellide üldarvust),“ kommenteeris Vallikivi.

Võitja strateegia oli sellel aastal samuti väga erakordne, vaid kahe tehinguga suutis Artjom Fraiman paigutada kontole kantud raha nii, et tulla kogu mängu võitjaks.

Lisaks Estraveli kinkekaardile 3000 euro väärtuses saab võitja ajalehe Äripäev (või Delovõje Vedomosti) aastatellimuse ja investeerimisalase raamatu. Teise koha omaniku auhinnaks on ajalehe kuuekuuline tellimus ja investeerimisalane raamat. Kolmanda koha omanik võidab ajalehe kolmekuulise tellimuse ja raamatu.

1.-50. koha omanikud võidavad kõik investeerimisalase raamatu ja Börsihai diplomi. LHV loosis kõikide vähemalt ühe tehingu teinud mängijate vahel välja ka Estraveli poolt välja pandud 500-eurose kinkekaardi. Selle auhinna võitis Sille Martma. Kõikide võitjatega võetakse ühendust.

Kolmest Balti riigist võttis mängust osa kokku üle 2237 mängija. LHV tänab kõiki mängijaid ja ootab kõiki huvilisi mängima taas aasta pärast!

LHV on „Börsihai”-nimelist investeerimis- ja kauplemismängu korraldanud juba 10 aastat ning see toimub igal sügisel üheaegselt Eestis, Lätis ja Leedus. „Börsihai“ on mõeldud kõigile investeerimis- ja kauplemishuvilistele olenemata sellest, kas neil on kogemusi aktsiaturgudel juba aastaid või tehakse mängu käigus alles esimesed tehingud. Mängu kodulehel lhv.ee/et/hai on info ja videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing.

Vaata kõiki uudiseid