Pressiteated

LHV UK filiaal avas klientidele reaalajas naelamaksed

Priit Rum 10. jaanuar 2020 02:00

Tänasest alustas LHV Ühendkuningriigi filiaal panga finantstehnoloogia klientidele reaalajas naelamaksete teenuse pakkumist, lisaks pakub LHV juba klientidele reaalajas euromakseid.

LHV liitus naelamaksete süsteemidega otseliikmena juba 2019. aasta mai lõpus, kuid juriidiliste küsimuste tõttu lükkus teenuse klientideni toomine poole aasta võrra edasi. LHV Panga Ühendkuningriigi filiaali juhi Andres Kitteri sõnul tuli teha hulk õiguslikku selgitustööd. „Arendasime naelamaksed tehniliselt lõplikult valmis juba pool aastat tagasi, kuid selleks, et võiksime reaalajas naelamakseid fintech-ettevõtetele vahendada, tuli lahendada mitmeid Ühendkuningriigi maksesüsteeme haldava organisatsiooni Pay.UK poolt tõstatatud juriidilisi küsimusi. Kuivõrd Brexiti tulemusena muutub ühtne õiguslik keskkond, tekitas Eesti õigussüsteemis sätestatud maksete õiguslik käsitlus küsimusi, selguse selles küsimuses tõi alles Eesti Krediidiasutuste seaduse muudatus. Meil on hea meel, et Rahandusministeeriumi meeskond, komisjonid ja ka Riigikogu kiiresti reageerisid ja küsitavuse lõpetasid,“ selgitas Andres Kitter.

Naelamaksetega pakkumise alustamisega sai LHV ainulaadse eelise ehk pakub fintech-ettevõtetele rakendusliidese LHV Connect kaudu ööpäev läbi reaalajas nii euro- kui ka naelamakseid. Tegemist on esimese pangapoolse rakendusliidesega, mis seda võimaldab.

„LHV maksevahendajate ärivaldkonna osas kasvatasime viimase poolaasta jooksul klientide arvu ja arendasime ka teenuseid fintech-ettevõtete vajadusi silmas pidades. Täna pakume panganduse infrastruktuuri ja teenuseid enam kui sajale maksevahendajast kliendile. Teiste hulgas tuntud TransferWise, Coinbase, juhtiv globaalne maksete pakkuja Paysafe või maksepakkuja Trustly. Reaalajas naelamaksete teenuse turule toomine tähendab meile ja meie klientidele sisulise äri algust Ühendkuningriigis, kuna naelamakseid pakume vaid filiaali lepingulistele klientidele,“ rääkis Kitter. „Pakume klientidele lisaks maksetele ka muid teenuseid nagu pangakontot, virtuaalse IBANi teenust, valuutavahetusst kuni likviidsusteenusteni välja. Seda kõike innovaatilise rakendusliidese LHV Connect kaudu,“ lisas Kitter.

LHV asutas filiaali Ühendkuningriigis 2018. aastal ning tegutseb Londonis, et teenindada LHV finantsvahendajate ärisuuna kliente. Kohalolekuga Euroopa finantstehnoloogia keskuses on LHV-st kujunenud eelistatud panganduspartner rahvusvaheliste fintech-ettevõtete hulgas.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 430 inimese. LHV pangateenuseid kasutab ligi 202 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 177 000 aktiivset klienti.

Tagasi