Internetiostudel LHV pangakaardiga on nüüd lisakaitse

14. november 2017

Turvalisuse tagamiseks ja kindlustunde tõstmiseks LHV pangakaardiga internetis maksmisel, lisas LHV pangakaartidele turvalisusfunktsiooni. Endale sobiva lahenduse saavad kliendid seadistada internetipangas.

„Turvalised kaardimaksed internetis“ ehk 3-D Secure nime all tuntud lahendus tähendab kaarditehingu kolmeastmelist kinnitamist. Peale kaardiandmete ja kinnituskoodi sisestamise tuleb lisatuvastuseks logida sisse LHV internetipanka või uuendusliku võimalusena kasutada sõnumiga telefonile saadetud turvakoodi. Esimesena lülitas LHV turvalisusfunktsiooni sisse Partner pangakaartidel.

Selleks, et kinnitada oma internetioste edaspidi turvakoodiga, tuleb LHV kliendil internetipangas seadistada iga pangakaardi kohta korrektne telefoninumber. Mobiiltelefoni abil makse turvakoodiga kinnitamine on väga mugav lahendus, sest sel juhul ei ole ID-kaarti ega mobiil-ID-d vaja. Piisab mobiiltelefoni olemasolust. Sama lahendus on mitmete internetiteenuste, näiteks Gmaili või Dropboxi kasutajatele juba tuttav.

Kui klient mobiiliga seotud turvakoodi kasutada ei soovi, tuleb pangakaardiga internetis ostmisel edaspidi tehingu kinnitamiseks siseneda ID-kaardi mobiil-ID või Smart-ID abil internetipanka.

„Turvalised kaardimaksed internetis“ lahenduse eesmärk on kaardipettuste ärahoidmine. Lisaautentimine tõestab, et kaarti kasutab tõepoolest tavapärane kaardikasutaja. Pettuseid juhtub küll harva, kuid vahel siiski, ning alati toovad need endaga kaasa soovimatut asjaajamist ja teadmatust.

LHV tuletab klientidele meelde, et vaatamata uue turvalisusfunktsiooni lisandumisele, tuleb oma kaardiandmeid ka edaspidi hoolikalt hoida. Kui on oht, et kaardiandmed on kellelegi kolmandale teatavaks saanud, on kõige turvalisem kaart sulgeda ja tellida asenduskaart. Samuti on mõistlik kaardi limiite hoida nii madalal kui võimalik.

„Turvalised kaardimaksed internetis“ lahenduse kohta saab lähemalt lugeda siit.

Vaata kõiki uudiseid