Eesti juubeliaastal läbib iga LHV tervisejooksu sarjas osaleja 100 kilomeetrit

13. veebruar 2018

LHV tervisejooksu ja -kõnni sari avas registreerimise tänavu juba 16. korda toimuvale hooajale, mille jooksul läbib iga osaleja Eesti suurele juubeliaastale kohaselt vähemalt 100 kilomeetrit.

LHV tervisejooksu ja -kõnni sarjas on ka sel aastal traditsiooniliselt 21 etappi, mis toimuvad erinevatel Tallinna terviseradadel. Sari pakub võimaluse kord nädalas sörkjooksu või kõndi tehes päevatööst lõõgastuda ja oma tervise eest hoolitseda, raja läbimisaeg ei ole lõpptulemuse seisukohalt oluline.

Populaarse liikumissarja kaaskorraldaja, pensionifonde juhtiva LHV Varahalduse juhatuse esimehe Mihkel Oja sõnul valitakse Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal etappide toimumiskohad ja pikkused selliselt, et kõigil 21 etapil osalenu läbib hooaja lõpuks vähemalt 100 kilomeetrit. “Nii saab iga osaleja teha Eesti Vabariigi juubeliaastal endale sportliku kingituse – kogudes 100 tervislikult läbitud kilomeetrit,” rääkis Oja. “Toetame LHV tervisejooksu ja -kõnni sarja korraldamist peasponsorina juba teist aastat seepärast, et see on kestussport nagu ka pensioni kogumine ning peaauhinnale saavad kandideerida ainult need tiimid, kes on panustanud kõigil etappidel.”

Sarja peakorraldaja jooksuklubi Stamina Urmo Raiendi kinnitusel on LHV tervisejooksud ja -kõnnid läbinud tänavu osalejate soovidest lähtuvalt märkimisväärse uuenduskuuri. “Et inimesi paremini motiveerida, muudame tagasiside alusel stardiaega paindlikumaks, korraldame suvel varahommikuse ja öise etapi ning teeme rohkem etappe Tallinnas. Innustatuna sportlaste endi positiivsetest hinnangutest on sel aastal tulemas koguni kaks seiklusspordi ja orienteerumise sugemetega etappi,” selgitas Urmo Raiend.

Tallinlaste ja harjumaalaste seas populaarse liikumisharrastuse sarja avaetapp toimub kolmapäeval, 18. aprillil Kadriorus ja neljapäeval, 19. aprillil Eesti Vabaõhumuuseumi alal. Tänavuse hooaja viimased stardid tehakse 19. ja 20. septembril. Iga etapp toimub kahepäevasena ehk kolmapäeval ja neljapäeval, mis võimaldab osalejatel valida endale sobivaim päev ning koht, sest nädala sees toimuvad need erinevatel radadel. Kui mõnel etapil jääb 6-kuulise hooaja jooksul osalemata, siis on võimalik osaluskord kirja saada teistel Stamina korraldatavatel rahvaspordiüritustel.

Eelmisel aastal osales LHV tervisejooksu ja -kõnnis sarjas üle 1800 inimese: 1544 spordisõpra kogus tervisekilomeetreid tiimide arvestuses ning ülejäänud individuaalosalejatena. Osalejad läksid rajale ühtekokku 24 082 korral, joostes ja kõndides kõigil etappidel kokkuvõttes 104 652 kilomeetrit ehk rohkem kui 2,6 ringi ümber maakera. Sarja 21 etappi toimusid 18 erinevas kohas Tallinna ja naabervaldade liikumisradadel. Linnatranspordi koormuse leevendamiseks oli osalejatel võimalus tulla etapile ka rattaga ja jätta see Rademari rattaparklasse, mida tegi vähemalt ühel korral 179 osalejat.

Sarjaga liitumiseks on vaja moodustada nelja- või viieliikmeline tiim või panna end kirja üksikosalejana. Parimat võistkonda pärjatakse reisikinkekaardiga väärtuses 3000 eurot, lisaks on auhinnad parimatele individuaalosalejate ja ka aktiivseimatele etappidel käinutele ning hulgaliselt loosipreemiaid.

Lisainfo ja registreerimine veebilehel ning FB lehel.

Vaata kõiki uudiseid