Pressiteated

LHV kaotas Balti aktsiate kauplemiselt tehingutasud

Priit Rum 1. veebruar 2020 02:00

Alates tänasest, 1. veebruarist saavad LHV Panga kliendid teha Balti aktsiatehinguid teenustasuta. Nagu varemgi on ka Balti väärtpaberite hoidmine LHV-s kõigi klientide jaoks tasuta.

„Pensionireformi arutelude taustal on investeerimine muutunud Eestis igapäevaseks jututeemaks. Seetõttu on just praegu parim aeg tuua uusi inimesi investeerimise juurde,“ ütles LHV investeerimisteenuste juht Martin Mets. Tehingutasud kaovad Balti aktsiate müügi- ja ostutehingutelt nii eraklientide kui ka ettevõtete jaoks.

„Aktsiatesse investeerimist on kõige lihtsam alustada tuttavate ettevõtete väärtpaberitega, näiteks ostes LHV, Tallinna Kaubamaja või Merko Ehituse aktsiaid. Seepärast otsustasimegi Balti börside suurima maaklerfirmana astuda sellise sammu ning pakume ainsana Baltikumis klientidele nii tasuta aktsiatehinguid kui ka piiranguteta tasuta väärtpaberite hoidmist. Loodame selle kaudu jõuliselt suurendada investorite hulka Eesti elanike seas ning elavadada märgatavalt Tallinna börsielu,“ lisas Mets.

Lisaks haldustasudele ka tehingutasude kaotamine võimaldab investoritel Balti aktsiatesse investeerida ka väiksemate summadega. „Kliendid saavad Balti aktsiatesse investeerida kasvõi ühe euro kaupa kartmata, et tehingutasud investeeringule jälje jätavad. Nüüd võivad investorid riskide hajutamiseks näiteks kasvõi iga nädal 10 euro eest Balti aktsiaid osta, mis varem oli tehingutasude tõttu ebamõistlik. Just järjepidev ja pikaajaline investeerimine on parim strateegia investorile, kes ei soovi igapäevaselt börsidel kaubelda,“ tutvustas Mets.

LHV on teinud investeerimisega alustamise ülimalt kättesaadavaks, LHV mobiiliäpis saab mugavalt avada konto, sõlmida investeerimiseks vajaliku lepingu ning sooritada ka oma esimese aktsiatehingu Balti aktsiatega, seda kõike vaid 5 minuti jooksul ning ilma teenustasudeta. Lisaks Balti aktsiatele on väikeste summadega investeerimist võimalik alustada laiapõhjalistesse indeksfondidesse Kasvukonto abil, millele on lisaks võimalik aktiveerida automaatne mikroinvesteerimine kaardimaksetelt.

Investorite kogukonna keskse osalisena jagab LHV ka rahatarkust ja pakub investoriharidust. LHV on juba 20 aastat pakkunud huvilistele investeerimiseminare, korraldab iga-aastaselt aktsiamängu „Börsihai“ ning haldab investorite seas populaarset Finantsportaali foorumiga.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 430 inimese. LHV pangateenuseid kasutab ligi 202 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 177 000 aktiivset klienti.

Tagasi