LHV lisas pangakaartidele püsiannetuse funktsiooni

5. veebruar 2021

Alates tänasest saavad LHV kliendid head teha iga kaardimaksega. Püsiannetuse saab igaüks oma pangakaardil ise sisse lülitada ning valida, kui suur summa ja millisele heategevusorganisatsioonile annetatakse.

Tegemist on Eestis ainulaadse annetamise võimalusega, mis ühendab kasutajamugavuse ning heategevuse puhul olulise järjepidevuse. Püsiannetuse võimalus on kõikidel LHV eraklientidest deebetkaardi kasutajatel, kes saavad annetamise igal hetkel mugavalt LHV mobiiliäpis või internetipangas sisse või välja lülitada. Annetused toimuvad automaatselt iga kord, kui kaarti maksmiseks kasutatakse ja lähevad valitud heategevusorganisatsioonile.

LHV Panga juhatuse esimehe Kadri Kiiseli sõnul soovib LHV teha annetamise senisest mugavamaks ning suunata inimesi regulaarselt head tegema. „Eesti inimesed on tublid annetajad, kuid heategevus seondub tihti erinevate kampaaniate või pühadega. Ekslikult arvatakse, et head saab teha ainult suurte summadega ja tihti on keeruline leida sobilik organisatsioon, kelle kaudu abivajajaid aidata. Tegelikkuses on abiks iga väiksemgi summa ning veelgi enam loeb järjepidevus. Panime need kaks asja kokku ja nüüd saavadki meie kliendid head teha iga kaardimaksega, kogudes märkamatult väikeste summade kaupa arvestatavaid toetusi,“ kirjeldas Kiisel.

Valida saab viie erineva summa – 1, 5, 10, 20 ja 50 sendi – ja tosina heategevusorganisatsiooni vahel. „Heategevusorganisatsioonide valikul lähtusime LHV kestlikest eesmärkidest ja meile olulistest valdkondadest. Selleks, et toetused jõuaksid võimalikult paljude abivajajateni, lisasime valikusse erinevate valdkondade suuremad organisatsioonid. Lisaks soovime hoida lihtsust, sest kui panna inimene liiga suure valiku ette, võib juhtuda, et otsus jääb üldse tegemata,“ ütles Kiisel, lisades, et tulevikus on võimalus organisatsioonide nimekirja kohendada.

Näiteks klient, kes teeb kuus 15 kaardimakset ja on valinud annetussummaks 10 senti, kogub aastaga annetuseks 18 eurot.

Toetaja saab valida järgnevate heategevusorganisatsioonide hulgast:

Kiusamisvaba Kool, kelle missiooniks on muuta Eesti koolid kiusamisvabaks.
SOS Lasteküla, kelle eesmärk on pakkuda vanemlikust hoolitsusest ilma jäänud lastele uut kodu ning valmistada nad ette iseseisvaks eluks.
TÜ Kliinikumi Lastefond, kelle missiooniks on võimaldada haigetele ja erihooldust vajavatele lastele kõige kaasaaegsemat ravi.
Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit, kelle missiooniks on pakkuda parimal võimalikul moel ja olemasolevate võimaluste piires vajalikku tuge kõigile vähihaigetele lastele ja nende peredele Eestis.
Varjupaikade MTÜ tegutseb kuues loomade varjupaigas üle Eesti eesmärgiga aidata eksinud lemmikloomad koju tagasi ja leida omanikuta loomadele uued kodud.
Loomade Hoiupaik on suurim eravarjupaik Põhjamaades.
Vähiravifond Kingitud Elu, kes aitab vähihaigeid hädavajalike elupäästvate ravimite ostmisel, kinkides neile seeläbi uue lootuse, võimaluse elada kauem või koguni terveneda.
Eesti Roheline Liikumine on keskkonnakaitsega tegelev organisatsioon, kelle eesmärk on parandada Eesti keskkonna olukorda ja suunata ühiskonda jätkusuutlikule mõtteviisile.
MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega Eesti ühiskonnas.
Eesti Rahvuskultuuri Fond toetab eesti kultuuri, haridust, teadust, meditsiini ja sporti, et Eesti rahvuskultuur püsiks ja areneks.
Eesti Puuetega Inimeste Fond toetab puuetega inimeste säravaid ideid ja aitab leevendada nende põletavaid vajadusi.
Naiste Tugi- ja Teabekeskus pakub igakülgset tuge perevägivallaohvritele, aidates neil vägivallatsüklist väljuda.

Annetada saavad kõik LHV eraklientidest deebetkaardi omanikud, kes on Eesti kodanikud või residendid. Võimaluse saab iga klient ise mobiiliäpis või internetipangas sisse ja välja lülitada, samuti valida sobiva summa ja heategevusorganisatsiooni. Tehtud valikuid saab igal hetkel mugavalt muuta, näiteks suurendada summat või suunata annetused teisele organisatsioonile. Samuti näeb iga annetaja LHV äpis ja internetipangas oma annetuste koondsummat ning tehtavad annetused saab maksustatavast tulust maha arvestada.

Kaardimakseks loetakse igasugust kaarditoimingut, olgu selleks füüsiline või viipemakse, internetiost või automaatne makse (nt Spotify, Bolt, Wolt jne). Annetused kogutakse kokku ning LHV teeb väljamakse organisatsioonidele kord aastas.

Vaata lisa

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 500 inimese. LHV pangateenuseid kasutab ligi 247 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 180 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 140 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid