LHV alates 2030. aastast uute diisel-sõiduautode soetamist ei finantseeri

1. veebruar 2021

Kooskõlas pikemaajalise strateegiaga ja sooviga aidata kaasa Eesti kliimasihtidele otsustas LHV Pank, et alates 2030. aastast LHV uute diiselkütusega sõiduautode soetamist ei finantseeri.

Kuigi muudatus hakkab liisingutegevust mõjutama üheksa aasta pärast, lisati sellekohane välistus LHV krediidipoliitikasse juba nüüd. Sellega annab LHV märku pikemaajalisest trendist, võtab selgema suuna elektriliste sõidukite soosimisele ja LHV portfelli CO2-jalajälje vähendamisele.

„Kui vaatame maailmas ringi ja arvestame kliimasihtidega, on selge, et tulevikku puudutavate otsustega tuleb pigem kiirustada. LHV-s näeme rohepöörde pakutavaid võimalusi majandusele ning leiame, et elektriautode või vesinikautode võidukäigule kaasa aitamine on majanduslikult mõttekas,“ rääkis LHV liisingu juht Erki Link. „Loodame, et üha enam inimesi mõtleb pikaajalisi tarbimisotsuseid tehes keskkonnasäästlikult ja seetõttu lõppeb 2030. aastaks uute diiselautode teedele lisandumine,“ lisas Link.

LHV on juba turule toonud ka rohelise liisingu, millega soositakse kõige kliimasäästlikumate sõidukite soetamist. Kui laadida taastuvenergiat, on praegu kõige keskkonnasäästlikum täiselektriline auto. Uutele tavakasutusse soetatavatele täiselektrilistele sõidukitele pakub LHV liisingut soodsatel tingimustel: sissemaksega alates 10% sõiduki hinnast, liisinguperioodiga kuni 84 kuud ja intressimääraga 2,29% + 6 kuu euribor.

Nagu mitmes teises riigiski on ka Eesti teedele jõudmas üha enam elektriautosid. Transpordiameti andmetel registreeriti Eestis 2020. aastal 482 elektriautot ning seda oli 2,8 korda rohkem kui aasta varem. Mitmed riigid on diiselautode kättesaadavust juba piiramas. Nii on näiteks Ühendkuningriik, Taani jt piiranud uute sisepõlemismootoriga autode müüki alates 2030. aastast, Norra lausa 2025. aastast.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 500 inimese. LHV pangateenuseid kasutab ligi 247 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 180 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 140 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid