Pensioniäpp Minu pension näitab, kui palju hakkad tulevikus pensioni saama

7. juuni 2019

Nüüd saab iga nutitelefoni omanik laadida oma seadmesse Eesti ainsa pensioniäpi nimega Minu pension ja tutvuda parima ülevaatega enda kogutud varadest ja tuleviku pensioni summadest. Minu pensioni kasutajad saavad suve jooksul osaleda 4 iPhone XR väljaloosimises.

LHV lõi pensioni tutvustava rakenduse, et anda kõigile pensionikogujatele selge ja arusaadav ülevaade kogutud varadest ja erinevatest pensionifondidest. „Pensionist ja pensionisüsteemist räägitakse palju, kuid tegelik teadlikkus, kasvõi iseenda pensionit puudutava info kohta, on sageli üsna madal,“ rääkis Joel Kukemelk, LHV Varahalduse juhatuse liige. „Minu pension on rakendus, mis on mõeldud kõigile, keda iseenda tuleviku pensioni rahakott vähegi huvitab. Äppi on oodatud kasutama kôik, kes on teise vôi kolmandasse pensionisambasse sääste kogunud. Ei oma tähtsust, mis fondivalitseja juures parasjagu pensioni kogutakse, kuna rakendus kasutab Pensionikeskuse andmeid,“ tutvustas Kukemelk.

Rakenduse kasutamise jaoks ei ole vaja teha midagi muud, kui laadida see alla oma telefoni ja logida sisse. Samuti saab pensioniinfoga tutvuda LHV kodulehel kasutades rubriiki "Pension" või "Minu pension" ja end sisse logides ID-kaardi mobiil-ID või Smart-ID abil.

Minu pensioni rakendusega saab iga huviline prognoosida oma pensioni väljamakseid I, II ja III samba lõikes, võrrelda kõiki Eestis tegutsevaid II ja III samba fonde ning hallata oma pensioniks kogutud vara lihtsalt, selgelt ja mugavalt. Prognooside täpsemaks muutmiseks on võimalik täiendada enda kohta käivaid andmeid rubriigis „Minu andmed“ ja arvesse võetakse ka näiteks laste arvu või staaži riigiteenustuses. Uurimist jagub, kuna sôltuvalt andmete sisestamise täpsusest vôivad lôplikud väljamaksete summad mitmesaja euro ulatuses varieeruda.

„Oleme toonud inimese isikliku pensioniks mõeldud vara jälgimise ja prognoosimise mugavalt mobiiltelefoni koos kogu pensioniavalduste esitamiseks vajaliku funktsionaalsusega.Täna on Eestis valida kokku 23 II samba ja 10 III samba pensionifondi vahel, iga pensionikoguja võiks oma otsuste tegemisel järele vaadata, mida täpsemalt turul pakkuda on,“ rääkis Joel Kukemelk.

Tasuta mobiilirakenduse Minu pension leiab App Store'ist ja Google Play'st. Vaata lähemalt

Kõigi kasutajate vahel, kes rakenduse enda seadmesse alla laadivad saavad osaleda nelja iPhone XR loosimises. Loosimised toimuvad 15. juulil ja 15. augustil. Mõlemal korral läheb loosi kaks telefoni.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 400 inimese. LHV pangateenuseid kasutab 174 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 177 000 aktiivse kliendi.

Vaata kõiki uudiseid