Pressiteated

LHV Pangas hakkas tööle uus investeerimispanganduse meeskond

Martin Mets 4. jaanuar 2023 02:00

Uuest aastast alustas LHV ettevõtete panganduse valdkonnas tööd uus investeerimispanganduse üksus, mis hakkab teenindama korporatiivkliente.

Osakonda asus juhtima Mihkel Torim ning koos temaga liitusid LHV meeskonnaga Maire Gustavson, Sten Hans Jakobsoo ning Hermann Eensaar. Meeskonnal on laiapõhine kogemus ettevõtete ostu- ja müügitehingute nõustamisel, strateegilises nõustamises ning kapitalituru tehingutes.

„Investeerimispanganduse teenuste käivitamine sobitub hästi LHV strateegiaga kasvada kümnendi jooksul suurimaks finantsinstitutsiooniks Eestis,“ ütles LHV Panga juhatuse liige ja ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume.

„LHV kasvuambitsioonid ning hea maine on loonud soodsad tingimused laiapõhise nõustamisteenuse pakkumiseks meie kasvavale kliendibaasile. Meiega liitunud tiimil on kogemus ja võimekus olla ettevõtetele nõustajaks läbi erinevate arengufaaside, seal hulgas leida ja aidata realiseerida kasvu läbi ülevõtmiste, otsida turult lisakapitali avalike või suunatud pakkumiste kaudu ning pakkuda ettevõtetega seotud ühinemiste ja ülevõtmiste nõustamist nii ettevõtete müüjatele kui ka ostjatele,“ kommenteeris Nuume.

Enne LHV-ga liitumist juhtis Mihkel Torim Swedbanki Baltikumi investeerimispangandust ning on varasemalt juhtinud ka Soome vastavat üksust.

LHV pakub ettevõtetest klientidele kõiki vajaminevaid teenuseid alates laenudest, garantiidest ja kaubanduse finantseerimisest kuni erinevate maksete kogumise lahendusteni ja arveldusteni. Ettevõtete laenuturul on LHV Pangal Eestis 18% turuosa ning see on kasvamas.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 880 inimese. LHV pangateenuseid kasutab novembri lõpu seisuga 374 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 131 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 150 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Tagasi