LHV Pank kergitas hoiustele makstavaid intresse

03.05.2023

Euroopa keskpank on sel nädalal taas otsustamas baasintresside muutmise üle. Tõusvate intresside keskkonnas ja turu ootustele vastavalt otsustas LHV Pank kergitada tähtajaliste hoiuste eest makstavaid intressimäärasid. Aastasele hoiusele pakub LHV nüüd 3,5% intressi, samuti puudutas tõus lühema tähtajaga hoiuseid.

Uute intressimäärade järgi pakub LHV nüüd 1-kuulisele tähtajalisele hoiusele 1,25% aastaintressi, 3-kuulisele 2,00% aastaintressi, 6-kuulisele 2,50% ja 9-kuulisele tähtajalisele hoiusele 3,00% aastaintressi.

LHV treasury juhi Kadri Haldre sõnul kannustas intressi tõstma turu ootus, et keskpank baasintresse kergitab ning ka klientide positiivne reageerimine hiljutisele hoiuste kaasamise kampaaniale. „Viimased kuud ja kehtinud pakkumine näitasid, et klientide huvi tähtajalise hoiuse järele on endiselt suur ja arvestades Euroopa keskpanga samme, otsustasime ka edaspidi, pärast kampaania lõppemist aastasele hoiusele pakkuda 3,5% intressimäära,“ rääkis Haldre.

„Meil on soov anda intressitõusude mõju hoiustajatele edasi, kuna tähtajalised hoiused on panga jaoks oluline rahastusallikas. LHV-s pakume parimat kohta, kus raha hoida ja kasvatada, ning soovime, et rohkem kliente suunaks kontol seisva raha hoiusele intressi teenima,“ lisas Haldre.

Tähtajalise hoiuse lepingu sõlmimine LHV internetipangas on lihtne, valides „Hoiuse avamine“ ja määrates hoiuse tähtaeg. Tähtajaline hoius on turvaline viis säästude kasvatamiseks, kuna tagatisfondi toel on kliendi pangas hoitavad hoiused kuni 100 000 euro mahuni täielikult garanteeritud. Vaata lähemalt: https://www.lhv.ee/et/tahtajaline-hoius.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 920 inimese. LHV pangateenuseid kasutab märtsi lõpu seisuga 391 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 130 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 155 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid