LHV Pank maksab ettevõtetele senisest märksa kõrgemat nõudmiseni hoiuse intressi

19.04.2023

LHV Pank tõi turule uudse äriklientidele mõeldud nõudmiseni hoiuse lahenduse, mille järgi makstakse ettevõtetele arvelduskontol 20 000 eurot ületavale summale harjumuspärasest oluliselt kõrgemat intressi ehk 0,70%.

LHV jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul on ettevõtted kõrgemate intresside keskkonnas raha hoiustamise vastu suurt huvi tundnud.

„Näeme oma klientide pealt, et konkurents hoiuseturul on mõjunud positiivselt – meie senised hoiuseintresside tõsted on olnud klientidele atraktiivsed ja ka ettevõtted on aktiivselt oma vabu vahendeid tähtajalisse hoiusesse paigutanud. Kuna aga ettevõtted hoiavad ka palju likviidset vara, millega erinevalt tähtajalisest hoiusest igal ajahetkel arveldada võib, siis soovimegi neile selle pealt samuti kõrgemat intressi maksta,“ ütles Goroško.

Nõudmiseni hoiuse ehk teisisõnu arvelduskontol oleva raha pealt arvestatakse intressi iga päev ehk ühest kalendripäevast teiseni. Uue kõrgema intressi saamiseks ei pea kliendid ise midagi tegema, vaid LHV arvestab alates 17.04.2023 automaatselt 0,70% intressi ning maksab arvestatud intressisumma kontole arvestuskuule järgneva kuu alguses, tavapäraselt 5. kuupäeval. Uus intress kehtib vaid LHV äriklientidele ning seda makstakse 20 000 eurot ületavale summale.

Lisaks ettevõtetele teenivad nõudmiseni hoiuselt tavapärasest kõrgemat intressi ka erakliendid, kes on LHV Au-kliendid või privaatpanganduse kliendid. Neile kehtib arvelduskonto intress 1% aastas.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 920 inimese. LHV pangateenuseid kasutab märtsi lõpu seisuga 391 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 130 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 155 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid