„Kes teeb ära?“ konkursil läheb parimate kogukonnaprojektide vahel jagamisele 25 000 eurot

11.04.2023

LHV esitab taas kohalikele kogukondadele väljakutse „Kes teeb ära?“, mille eesmärk on üles leida kõige ettevõtlikumad kogukonnad, kes soovivad ehitada või taastada oma kodukohas mõne erilise objekti.

„Kes teeb ära?“ on LHV remondilaenu toetusprogramm, mille tulemusena toetatakse rahaliselt Eestimaa kogukondade jaoks olulise tähendusega hoonete, objektide või õuealade rajamist või remontimist. Tänavu on toetusfond 25 000 eurot, mis jagatakse vastavalt žürii otsusele.

LHV Finance’i juht Heidy Kütt ütles, et soov on üles leida sellised projektid, mis kaasaksid kogukonda ning mille valmimine looks kohalikele uusi võimalusi.

„Eelnevate aastate jooksul oleme toetanud kohalikele tähtsa külapoe ja vabatahtlike tuletõrjujate komandohoone remontimist. Mullu suunasime raha ainulaadse kultuuritehase ja 100 aasta vanuse aida taastamiseks. Need on kõik sellised projektid, mis on seisnud suuresti rahaliste vahendite puudumise taga, kuid mille ärategemine elavdab või parandab kohaliku kogukonna elu,“ ütles Kütt.

Kahe aasta jooksul on konkursile saadetud ligi 100 omanäolist ideed kõikjalt üle Eesti, mis näitab, et taolisi objekte leidub igas Eestimaa nurgas. „Aastatega on meieni jõudnud väga palju eriilmelisi ideid ja hooneid, milles peitub suur potentsiaal, kuid mis kahjuks lihtsalt seisavad. Tahame, et kõik käiksid oma kodukohas avatud silmade ja mõtlemisega ringi ning leiaksid üles need kohad, mille taastamine kohalikele tõsiselt korda läheks. Kõige suurem väärtus ongi näha, kuidas kohalike eestvedamisel ja meie toetusel elluviidud ideed päriselt rakendust leiavad,“ lisas Kütt.

Konkursile oodatakse ideid ja projektiplaane aprillikuu lõpuni ning võitjad kuulutatakse välja kevade lõpuks. Oluline ei ole täisprofessionaalse ehitus- või ärijuhtimise meeskonna olemasolu, vaid motivatsioon ja hea planeerimisoskus. Kõik algab heast ideest – küll siis ka mõtte- ja teokaaslasi leidub, kellega idee ellu viia.

Loe lähemalt „Kes teeb ära?“ toetusprogrammi, kandideerimise ja projektiplaani koostamise kohta.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 910 inimese. LHV pangateenuseid kasutab veebruari lõpu seisuga 387 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 130 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 155 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid