LHV kaudu saab nüüd osta USA aktsiaid jupikaupa

06.06.2022

Eesti pankadest esimesena tegi LHV klientidele võimalikuks Tesla, Amazoni, Apple’i ja teiste populaarseimate USA aktsiate soetamise murdosadena ehk nüüd on võimalik osta tükk oma lemmikettevõttest kasvõi ühe euro eest.

Uue võimaluse lisas LHV populaarsele Kasvukonto teenusele, mis mõeldud just väiksemate summadega regulaarseks raha kasvatamiseks. Selle sammuga tegi pank Eesti investorite seas populaarseimad USA aktsiad väikeinvestoritele kättesaadavamaks.

„Meil on väga hea meel, et lõime esimese kohaliku pangana võimaluse osta murdosasid maailma juhtivate ettevõtete aktsiatest ja saada selle kaudu osa nende edust ka juhul, kui investeeritavad summad on veel väikesed,“ kommenteeris LHV investeerimisteenuste juht Andres Suimets.

„Nüüd saavad uued ja olemasolevad investorid osta selliste tuntud ettevõtete aktsiaid nagu Apple, Microsoft või Tesla juba paari euroga. See muudab välisbörsidele investeerimise võimalikuks kõigile ja alustamise varasemast lihtsamaks. Lisaks on Kasvukontoga võimalik investeerida enda poolt valitud aktsiatesse iganädalaselt automaatselt, investor saab hajutada oma ostutehinguid pikema perioodi peale ega pea valima ühte hetke ostutehingu tegemiseks, samuti ei pea piirduma ühe aktsiaga vaid saab regulaarselt investeerida mitmesse ettevõttesse korraga,“ lisas Suimets.

„Huvi investeerimise vastu on kiiresti kasvanud. Täna on huvilistel võimalik investeerimisega alustada tasuta, tehes esimesed tehingud Balti börsidel, ent näeme, et huvi on kiiresti kasvanud ka välisaktsiate vastu. Samas küündib mõnegi populaarseim USA ettevõtte aktsia tükihind tuhandetesse dollaritesse ja on seetõttu jäänud seni paljudele kättesaamatuks. Enam ei ole investori portfelli suurus või vabad vahendid piiravaks teguriks ja ka välisaktsiatesse saab investeerida kohe, kui see huvi tekib, ning alustada oma teekonda investorina võimalikult varakult,“ rääkis Suimets.

Esialgu saavad kliendid murdosadena soetada 10 aktsiat, kuid LHV plaanib lähiajal valikut laiendada. Hetkel on valikus:

  • Apple – maailma suurim informatsiooni-tehnoloogia ettevõte on populaarne oma elektroonika, tarkvara aga ka aktsia poolest. Üks aktsia (tunnusega AAPL) maksab hetkel umbes 150 dollarit.
  • Microsoft – teine maailma suurimaid tehnoloogiafirmasid toodab üldkasutatud tarkvara, aga ka arvuteid ja elektroonikatooteid. Ettevõtte aktsia (MSFT) tükihind on umbes 260 dollarit.
  • Tesla – maailma väärtuslikeim autotootja ja puhta energia lahenduste ettevõte, mille juhiks kultuskuju Elon Musk. Ühe aktsia (TSLA) hind 735 dollarit.
  • Alphabet – Google’i emaettevõte, üks suuremaid ja edukamaid USA tehnoloogiaettevõtteid. Alphabeti aktsia (GOOGL) maksab börsil ligi 2270 dollarit.
  • Meta Platforms – mitme üldkasutatud tehnoloogiaettevõtte, nagu Facebook, Instagram, WhatsApp jt, emaettevõte. Ühe aktsia (FB) hind ligikaudu 190 dollarit.
  • Visa – maailma juhtivaid finantsteenuste ettevõtteid ja üks suuremaid kaardimaksete süsteemi pakkujaid. Aktsia hind (V) umbes 215 dollarit.
  • Berkshire Hathaway – maailma kuulsamaid valdusettevõtteid, mille juhtfiguuriks legendaarne Warren Buffet, omab teiste suurinvesteeringuid mitmetes suurettevõtetes. Valikus ettevõtte B aktsia (BRK.B) tükihinnaga 310 dollarit.
  • Pfizer – pandeemia ajal populaarseimate investeeringute hulka tõusnud ravimitootja ja biotehnoloogia ettevõte. Aktiivselt kaubeldav aktsia (PFE) tükihind on 52 dollarit.
  • Coca-Cola – populaarsete karastusjookide poolest tuntud joogitööstusettevõte ja üks kuulsaimaid brände maailmas. Coca-Cola aktsia (KO) hind börsil on 62 dollarit.
  • Amazon.com – e-kaubanduse, pilveteenuste ja digistriimingu hiiglane ja juhtivaid tehnoloogiaettevõtteid maailmas. Ettevõtte aktsia (AMZN) tükihind on ligi 2430 dollarit.

Vaata lähemalt: lhv.ee/kasvukonto.

LHV Kasvukontot kasutab juba enam kui 45 000 Eesti investorit. See teenus on loodud sihiga tuua investeerimine massidesse, võimaldades investeerimist lihtsalt ja mugavalt. Kasvukonto on tõestanud, et investeerimine ei ole kallis, aeganõudev ega eelda suuri eelteadmisi. Madalate teenustasudega saab paigutada ka väiksemaid summasid riske hajutades. Kasutajal tuleb vaid valida endale sobivad fondid või aktsiad ning kanda raha Kasvukontole. Väärtpaberite ostud teeb pank kliendi eest iga nädala kolmapäeval. Kasutades püsimakse võimalust või mikroinvesteerimist jõuavad ka maksed Kasvukontole automaatselt.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 740 inimese. LHV pangateenuseid kasutab aprilli seisuga 342 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 135 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 148 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid