„Kes teeb ära?“ konkursile oodatakse projekte 7. maini

3. mai 2021

LHV pikendas toetusprogrammi „Kes teeb ära?“ ideede esitamise tähtaega nädala võrra, et kõik soovijad jõuaksid oma projekti konkursile esitada. Tänaseks esitatud projektide hulgast leiab näiteks turuplatsi, rulapargi, kirikumõisa jmt.

20 000-eurose fondiga LHV remondilaenu toetusprogramm „Kes teeb ära?“ on mõeldud aktiivsetele eraisikutele või kogukondadele üle Eesti, kes soovivad mõne objekti remontimise või rajamise näol oma kodukohas uut väärtust pakkuda. Olgu selleks vananenud külakeskus, tolmu alla vajunud poe- või kohvikuhoone, spordirajatise ehitamine või muu inimesi ühendav objekt.

LHV Panga juhatuse esimehe Kadri Kiiseli sõnul on neile laekunud väga palju huvitavaid projekte üle Eesti. „Oleme tänaseks saanud kümmekond projektiplaani, mis kõik on omamoodi erilised ja loovad kohalikku kogukonda lisaväärtust. Ideede hulgast leiab näiteks ekstreemspordihuvilistele harjutamiseks mõeldud rulapargi ehitamise, kohalikele oma aiasaadustega kauplemiseks mõeldud turuplatsi rajamise, ajalooliste hoonete majutus- või toitlustusasutuseks renoveerimisi ja palju muud põnevat,“ rääkis Kiisel.

Et huvi toetusprogrammi vastu on olnud väga suur ja täpsustavaid küsimusi laekub iga päev, otsustati ideede esitamise tähtaega nädala võrra pikendada. „Tõepoolest saab oma idee projektiplaaniks vormistada veel kuni 7. maini. Pikk suvi on ees ja praegu on ideaalne aeg, et tulevikku vaatavaid plaane teha. Julgustame kõiki oma ideid kirja panema ja meile saatma. Kui häid mõtteid ja teotahtelisi inimesi on palju, võib toetussumma mitme projekti vahel jagamisse minna,“ lisas Kiisel.

Projektiplaani koostamisel on oluline kirjeldada, milline on hoone või objekti mõju kogukonnale – kellele ja miks on objekti remont või rajamine oluline ning mis selle tulemusel sünnib. Samuti võiks välja tuua kogukonna enda panuse, seda nii rahalisest kui ka tööjõu perspektiivist lähtudes.

Toetatavad projektid tehakse teatavaks mai lõpus.

Loe lähemalt toetusprogrammi ja projektiplaani esitamise kohta.

Vaata kõiki uudiseid