Nüüd saab pangakaardi PIN-koodi vaadata ka LHV mobiiliäpis

21. september 2020

Pidevalt uuenev LHV mobiiliäpp on saanud järjekordse täienduse – nüüdsest saavad LHV era- ja ärikliendid oma pangakaardi PIN-koodi ka telefonist vaadata.

LHV kliendid ei pea enam PIN-koodi ununemisel uut pangakaarti tellima, vaid seda saab turvaliselt meelde tuletada LHV mobiiliäpis. Lähiajal lisandub PIN-koodi vaatamise võimalus ka internetipanka.

LHV jaepanganduse juhi Kadri Kiiseli sõnul on tegemist lihtsa, kuid praktilise täiendusega. „Ikka tuleb ette olukordi, et inimesed kaotavad või unustavad mõne oma parooli, nii ka pangakaardi PIN-koodiga. Kui seni tähendas kaardi PIN-koodi unustamine, et tellida tuleb uus kaart, siis nüüd saavad meie kliendid seda mugavalt oma mobiiliäpist vaadata.“

Tavapäraselt on pangakaardi PIN-koode saadetud klientidele eraldi ümbrikuga, kuid Kiiseli sõnul nähakse seal olulist ressursi kokkuhoiu võimalust. „See on esimene samm selle suunas, et tulevikus ei peaks PIN-koode paberile üldse trükkima. Esialgu jätkub PIN-koodide saatmine endistviisi, ent lähitulevikus anname kliendile valida, kas ta soovib uue kaardi PIN-koodi vaid digitaalselt või ka paberil,“ lisas ta.

Turvalisuse pärast pole vaja muretseda, sest digitaalselt kuvatav PIN-kood on hoolikalt kaitstud – pank seda ei salvesta ning kood jõuab kliendini läbi krüpteeritud kanalite.

Kaardi PIN-koodi saavad mobiiliäpis vaadata nii era- kui ärikliendid, oluline on, et äpp oleks uuendatud. Selleks tuleb LHV mobiiliäppi siseneda oma kasutajanimega ning kasutada sisselogimiseks mobiil-ID-d või Smart-ID-d. Menüüs tuleks liikuda kaartide vaatesse, valida kaart, mille PIN-koodi soovid vaadata ning vajutada nupule PIN. Oma PIN-koodi nägemiseks tuleb kinnitada soov digitaalse allkirjaga (PIN2-ga), misjärel kuvatakse sinu PIN-kood 10 sekundiks. Samuti näed, mitu korda oled oma PIN-koodi vaadanud.

PIN-koodi näevad nii praegused kaartide omanikud kui ka uute kaartide tellijad. Eelduseks on, et kaart, mille PIN-koodi soovid vaadata, on aktiivne. Samuti peab sul olema lepingute sõlmimise õigus ja juurdepääs kaardiga seotud kontole. Kui kaardi valdaja ja konto omanik on erinevad, siis PIN-koodi vaatamise võimalus puudub. Erandiks on vaid alaealised, kelle puhul võimaldame ka lapsevanemal vaadata alaealise lapse PIN-koodi.

Vaata lähemalt

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab rohkem kui 480 inimest. LHV pangateenuseid kasutab üle 231 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 182 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 120 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid