Tänasest saab registreeruda „Börsihai“ aktsiamängule

23. september 2019

Oktoobris korraldab LHV taas Eesti populaarseima aktsiamängu – „Börsihai“. Iga-aastane mäng toimub harjumuspärases vormis ehk nelja nädala jooksul saavad osalejad virtuaalkontol aktsiatega kaubelda, eesmärgiga kasvatada enda portfelli väärtus teistest suuremaks.

Osalema on oodatud kõik investeerimishuvilised igas vanuses ning osalemine on tasuta. Tänavu on osavaima noore investori leidmiseks kuni 19-aastastele koolinoortele eraldi arvestus ning välja pandud ka vastavad boonusauhinnad. Osalema on oodatud ka firmade, koolide jt meeskonnad, et leida, kes on näiteks klassi parim rahakasvataja, või võrrelda, millises firmas töötavad kõige osavamad börsihaid. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on „Börsihai“ hea võimalus astuda aktsiaturgudel esimene samm neile, kes päris börsil kauplemist peavad enda jaoks veel liiga riskantseks. Lisaks sellele on aktsiamäng ka hea koht, kus oma investeerimisoskused proovile panna ja neid sõbra omadega võrrelda. „Börsihai“ toimub oktoobris, mis on varasemalt olnud üks põnevamaid kuid kauplemiseks. Eelmise aasta „Börsihai“ osalejatel tuli hakkama saada mängu ajaloo ühel raskeimal perioodil, kui oktoobris sai alguse jõuludeni kestnud karuturg. S&P 500 indeks langes mängu ajal 5,38%,“ meenutas Pikkel.

Igal Börsihai osalejal on virtuaalportfell, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Portfelli registreerides saab osaleja valida, kas soovib 10 000 dollarit saada oma virtuaalkontole „rahana“, millega ise omale nullist aktsiaportfell üles ehitada, või aktsiapaketina, kus on tema eest juba selle summa ulatuses ostetud võrdsetes osades Standard & Poor’s 500 indeksi 5 suurima ettevõtte aktsiaid (Microsoft, Apple, Amazon, Facebook, Berkshire Hathaway). Tasub aga meeles pidada, et kui mängija otsustab mänguga liituda pärast mängu algust, ei saa ta aktsiapaketti oma stardiportfelli valida.

„Börsihai“ mängus saab kaubelda indeksisse S&P 500 kuuluvate ettevõtete aktsiatega ning väljaspool seda veel lisaks ettevõtete Beyond Meat (BYND), Tesla (TSLA), Alibaba Group (BABA), Uber (UBER) ja Slack (WORK) aktsiatega. Kaalutletud otsuste tegemiseks on osalejatel mängu ajaks tasuta ligipääs Äripäeva ja Delovõje Vedomosti digilehtedele.

Mäng toimub 7. oktoobrist kuni 1. novembrini 2019 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 1. novembri seisuga turul kõige rohkem väärt. Mängule saab registreeruda alates 23. septembrist kuni mängu lõpuni.

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikohavõitja saab auhinnaks 2000 eurot, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Lisaks premeeritakse ka parim koolinoor, kes saab auhinnaks 200 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse.

Iga mängunädala lõpus premeeritakse nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osaleja ja koolinoor, omakorda vastavalt 1000 ja 100 euroga.

Mängus osalemiseks tuleb registreerida oma portfell. Seda saab teha mängu lehel, mis asub aadressil lhv.ee/hai. Mängu lehelt saab lisaks lähemalt lugeda ka mängureegleid ning uurida muud huvitavat infot, mis võib osalejale kasuks tulla.

LHV on investeerimis- ja kauplemismängu korraldanud juba 18 aastat, ning kokku on mängus osalenud üle 21 000 mängija. Kuni 2006. aastani kandis aktsiamäng nime „Noor pensionär“.

Vaata kõiki uudiseid