LHV kliendid võivad ID-kaarti endistviisi edasi kasutada

05. september 2017

Riigi Infosüsteemide Amet teatas ID-kaartidega seotud turvariski avastamisest. Kuna reaalse ründe toime panemise oht on väike, saavad kõik kliendid ID-kaarti edasi kasutada.

ID-kaart on riiklikult väljastatud dokument ning aktsepteerime seda pangateenuste kasutamiseks, kuni riik peab seda piisavalt turvaliseks. Küll kohaldab LHV täiendavaid riskipõhiseid meetmeid, et tagada kliendi jaoks kindlus ning tema varade turvalisus. Panga kliente kaitseb võimalike rünnete eest internetipanga kasutajatunnus, mis ei ole avalikult kättesaadav.

Soovi korral saab autentimisvahendina panga kanalites kasutusele võtta mobiil-ID või Smart-ID. Neid võimalik turvarisk ei puuduta. mobiil-ID saab hankida oma mobiilioperaatori juures, kes väljastab selleks sobiva SIM-kaardi. Seejärel tuleb mobiil-ID aktiveerida politsei.ee veebilehel.

Smart-ID rakenduse saab oma nutiseadmesse laadida App Store’ist või Google Playst. Selle aktiveerimiseks järgi rakenduse juhiseid ning tuvasta oma isik mobiil-ID või ID-kaardi abil. Rohkem infot võib leida: smart-id.com.

Kuigi avalikustatud riskide realiseerumine on vähetõenäoline, palume kõikidest kahtlustest meile teada anda: 6 800 400, info@lhv.ee.

Vaata kõiki uudiseid