LHV pensionifondid investeerivad energiasäästliku elamukvartali rajamisse Tallinnas

12. juuli 2022

LHV pensionifondid investeerivad Tallinna Kalamajja rajatavasse ulatuslikku kinnisvaraarendusprojekti 2,6 miljonit eurot. Kolmeaastast võlakirjainvesteeringut kasutab Kotzebue Pargi sisekvartalit arendav OÜ Perton Ehitus maaostu rahastamiseks, et rajada kuus energiasäästlikku neljakorruselist kortermaja.

Kokku ehitatakse Kalamaja südamesse Kalma haljaku pargi ja Gustav Adolfi Gümnaasiumiga piirnevale alale 78 ühe- kuni viietoalist korterit. Kortermajad projekteeritakse targa kodu ja jätkusuutliku ehituse põhimõtete alusel. LHV pensionifondide võlakirja vormis kolmeaastane investeering on tagatud hüpoteegiga ja intress on 8,5%.

LHV pensionifondide portfellihaldur Maarja Pärs ütles, et Kotzebue Pargi rahastamisel on LHV jaoks olulised kolm tegurit: korralik tootlus, korralik tagatus ja projekti laiem eesmärk luua uus, kuid traditsioonilist Kalamaja miljööd väärtustav elukeskkond. „Kaalume igat potentsiaalset investeeringut ülipõhjalikult, asetades end nii pensionifondi kliendi kui ka raha kaasaja kingadesse,“ lisas ta. „Praeguse jaheneva majanduse tingimustes pakuvad meie klientide pensionisäästudele kõige paremat kaitset just kinnisvara, reaalvarad ja hästi tagatud investeeringud.“

Kotzebue Pargist saab mõtteline jätk Perton Ehituse 2016. aastal rajatud Valgevase 9b elamukvartalile. Kahest elamukvartalist moodustub koos neid ühendava Kalma haljakuga arhitektuurselt terviklik, roheline ja kaunis elukeskkond, selgitas Perton Ehituse tegevjuht Marko Bäärs arenduse visiooni.

Perton Ehituse tegevjuhi sõnul on Kotzebue Pargil suurepärane asukoht, tänu millele on see suure potentsiaaliga elukondliku kinnisvara projekt. „Anname oma parima, et Kalamaja asumi värskeima suuremahulise arendusprojekti tulemusel valmiksid mugavad, väärikad ja energiasäästlikud kodud. Elamukvartalile lisavad eksklusiivsust viis penthouse-tüüpi suurt korterit, kuhu saab astuda otse liftist. Viimase lihvi annavad uutele kodudele avarad terrassid, kust avanevad vaated pargile ja Kalamaja sisekvartalile,“ lisas Marko Bäärs.

Pilt

Perton Ehitus on kinnisvara arenduse ja ehitamise ettevõte, mis on loodud 2006. aastal eesmärgiga luua klientidele kodust ja mugavat elukeskkonda. Ettevõte on ehitanud (sh renoveerinud) üle 42 elamu ning arendusportfell Tallinnas, Pärnus ja Riias näeb ette veel 520 uue kodu loomist järgmise viie aasta jooksul. Lisaks plaanitakse rajada Tallinna 500 majutusühiku ulatuses majutushooneid.

LHV pensionifondide investeerimisportfellis on juuni lõpu seisuga ligikaudu 364 miljoni euro väärtuses Eesti investeeringuid, neist börsivälistes võlainstrumentides ligikaudu 112 miljoni euro väärtuses. Nende hulka kuuluvad näiteks Sunly, Liveni, Eesti Ekspressi ja Coop Panki mittenoteeritud võlakirjad.


LHV pensionifonde haldab LHV Varahaldus. LHV II ja III samba pensionifondidel on ligikaudu 165 000 klienti. LHV pakub nii aktiivselt kui ka passiivselt juhitud II ja III samba pensionifonde, mille maht kokku on ligikaudu 1,2 miljardit eurot.

Fondide osakute väärtused võivad nii kasvada kui kahaneda ja fondide eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluste kohta. Fondi investeeritud rahasumma väärtuse säilimine ei ole garanteeritud. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.

Vaata kõiki uudiseid