LHV pensionifondide Uus-Mustamäe üürimajad said valmis

18. november 2021

Novembri alguses lõppes LHV pensionifondidele kuuluva nelja üürikortermaja ehitus Mustamäel Aiandi tänaval. Koos Põhja-Tallinnas Manufaktuuri tänaval asuvate üürikodudega kasvas LHV pensionifondide üürimajade portfell 291 korterini.

Endisel Kadaka aiandi territooriumil algas laiahaardeline arendustegevus 2019. aasta teises pooles, mille käigus rajab kinnisvaraarendaja Bonava kümnendi keskpaigaks elamupiirkonda kokku 750 uut kodu. Arenduse kolmandas etapis said novembris valmis Aiandi tn 10 ja 12 aadressidele ehitatud LHV pensionifondide neli üürimaja kokku 164 korteriga.

„B energiaklassiga üürimajade 1-, 2-, 3- ja 4-toalised korterid sisustatakse järgnevatel kuudel püsivalt ühendatud mööbliga (garderoobid, köögi- ja vannitoamööbel) ning pärast kasutusloa saamist võiks üürilepingute sõlmimine alata 2022. aasta esimeses kvartalis,“ täpsustas LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim.

Pilt
Üürikorteri sisevaade. Foto autor: Erlend Štaub


Riimi sõnul valitses 2020. aasta juunis pandeemia keskel üürimajadele nurgakivi asetades majanduses suur ebakindlus, kuid selleks hetkeks olid pensionifondide esimesed üürimajad Manufaktuuri tänaval tõestanud, et nõudlus on kvaliteetse ja professionaalselt juhitud üüritava eluaseme järele turul olemas.

Investeeringu taga oli ka usk, et hubasest Uus-Mustamäe uuselamupiirkonnast kujuneb populaarne elukoht, mille südameks on ligi 7000-ruutmeetrine park, kus asuvad mänguväljakud, piknikuala, välijõusaal ja unikaalne pumptrack trikirada tõuke- ning BMX-ratturitele. Üürimajade parkimismaja katusele rajatakse järgmisel suvel privaatne kogukonnaaed, kus elanikud saavad oma äranägemise järgi kasvatada erinevaid aiasaadusi.

Pilt
Neli üürimaja Uus-Mustamäel. Foto autor: Erlend Štaub


Lisaks Uus-Mustamäe üürikorteritele kuuluvad LHV pensionifondide kinnisvara otseinvesteeringute portfelli veel Põhja-Tallinna linnaosas Manufaktuuri tänaval paiknevad üürimajad, Microsofti ja Valge Maja büroohooned, tootmishoone Lasnamäel Taevakivi tänaval ning kolm stockoffice’i tüüpi ärihoonet Harjumaal Rae vallas.

„Kokku olid LHV pensionifondid kolmanda kvartali lõpuks kinnisvarasse otse investeerinud ligi 55 miljonit eurot, teenides osakute omanikele regulaarset üüritulu. Sellele lisaks on pensionifondid paigutanud ligi 151 miljonit eurot Baltikumis tegutsevatesse kinnisvarafondidesse,“ täpsustas LHV pensionifondide fondijuht Kristo Oidermaa.

Oidermaa sõnul jätkatakse aktiivselt investeerimisvõimaluste otsimist nii Eesti kui ka Läti ja Leedu kinnisvaraturul, et luua selle varaklassiga pensionikogujatele stabiilset pikaajalist tootlust ja tasakaalustada aktsiainvesteeringute kõikumise mõju osaku hinnale.

Uus-Mustamäe üürimajade arendamise ja juhtimisega tegeleb Lumi Capitali meeskond, kes on LHV pensionifondide partner ka Põhja-Tallinnas Manufaktuuri kvartalis. Lumi Capitali ja LHV ühise investeerimisstrateegia pikem eesmärk on rajada Tallinna erinevatesse elamupiirkondadesse kokku minimaalselt 500 üürikorterit.

LHV Varahalduse pensionifondidel on ligi 139 000 klienti, millega ollakse suuruselt teine fondivalitseja Eesti pensioniturul. LHV pensionifondide Eestiga seotud investeeringute kogumaht on ligi 402 miljonit eurot, ehk iga neljas euro LHV pensionifondides olevatest varadest osaleb Eesti majanduse kasvatamises.


LHV pensionifonde valitseb LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.

Vaata kõiki uudiseid