LHV pensionifondide üürikorterite portfell suureneb

9. juuli 2020

LHV pensionifondid on pikaajaliselt võimalikult kõrge ning majandustsüklite üleselt tasakaaluka tootluse saavutamiseks ehitamas üles mitmekesist investeeringute portfelli, kuhu ühe olulise varaklassina kuulub kinnisvara.

Lisaks sellele, et viimase aasta jooksul on LHV pensionifondid teinud mitmeid otseinvesteeringuid kommertskinnisvarasse, soetades Tallinnas näiteks Microsofti ja Valge Maja büroohooned ning finantseerides Peetri Keskust, on portfellis oma oluline koht ka üürikorteritel.

„Kui mujal maailmas on üürikortermajad laialdaselt levinud, siis Eestis seda turgu LHV pensionifondide eestvedamisel alles luuakse. Otseinvesteeringud kinnisvarasse annavad ühest küljest võimaluse aidata kaasa kohaliku kinnisvaraturu arengule ja samal ajal saavad pensionifondide osakute omanikud üüritulu näol stabiilse sissetuleku,“ nendib LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim.

Kokku on LHV pensionifondid planeerinud Tallinnasse ehitada esialgu 500 üürikorterit ning senine kogemus vaid kinnitab, et turul on nõudlus korterite järele, mida on võimalik oma äranägemise järgi sisustada ja kujundada ning kus ei pea muretsema üürileandja ootamatute otsuste pärast.

Põhja-Tallinnas Manufaktuuri kvartalis avasid LHV pensionifondid koos haldusteenust pakkuva Lumi Capitaliga esimeste üürimajade uksed 2019. aasta mais ning novembriks olid kõik 127 korterit üürniku leidnud. Ka viimase kuue kuu keskmine täituvus on olnud väga kõrge, kuid kuna mitmed üürnikud on otsustanud päris oma kodu soetamise kasuks, on see lühiajaliselt suurendanud inimeste liikumist. Seetõttu oli juuli alguse seisuga vabanenud 12 korterit, millega on huvi korral võimalik tutvuda Lumi Kodud kodulehel.

„Tagasisideküsitluses on 88% üürnikest hinnanud oma rahulolu viiepunkti skaalal kas suurepäraseks või heaks, tuues muuhulgas välja korterite head planeeringut, viimistlust ja sisustust ning Lumi Kodude pakutavat haldusteenust ja teenindust. Kliendi rahulolu on meie jaoks oluline, sest soovime professionaalselt hallatud üürikorterite turgu luues seada kohe kõrge standardi,“ tõi Riim välja.

Pilt1
Lumi Kodud Manufaktuuri kvartalis. Allikas: Lumi Capital.

Manufaktuuri kvartali kahe üürimaja kasuks räägib veel nende soodne asukoht, sest Stroomi rand ja Merimetsa terviserajad on vaid 10minutilise jalutuskäigu kaugusel ning samuti asub lähedal kõik muu eluks vajalik: poed, meelelahutus, lasteaiad, koolid, polikliinikud. Lastega peredel on mõnus sisehoovis mänguväljakul aega veeta ning samuti on korterites lubatud lemmikloomad.

Elamupiirkond on hoogsalt kasvamas, millest annab tunnistust naabruses asuva Balti Manufaktuuri kompleksi ambitsioonikas arendus moodsateks äripindadeks ja korteriteks.

17. juunil alustati kahe uue üürimaja ehitusega endise Kadaka aiandi alale rajatavas Uus-Mustamäe naabruskonnas ja need 164 korterit peaksid valmis saama 2021. aasta sügisel. LHV pensionifondid kavatsevad Tallinnasse ehitada esialgu veel u 200 korterit, mille täpne asukoht selgub Riimi sõnul aja jooksul, kuid esmatähtis on nendegi puhul paiknemine mõnes peamises elamupiirkonnas, kus koolid, lasteaiad, kauplused ning ühissõidukipeatus oleksid lühikese jalutuskäigu kaugusel.

Pilt2
Nurgakivi asetamine Uus-Mustamäe elamupiirkonnale. Allikas: Bonava.


LHV pensionifonde valitseb LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.

Vaata kõiki uudiseid