LHV pensionifondid investeerisid 4 miljonit eurot Superangel fondi

27. märts 2018

Märtsi alguses käivitatud idufirmadesse investeeriva riskikapitalifondi Superangel suurimaks investoriks on LHV pensionifondid 4 miljoni euroga. Fondi eesmärk on rahastada varajases faasis olevaid idufirmasid, kel on oma äriideega potentsiaali globaalselt läbi lüüa. Kokku plaanitakse nelja aasta jooksul süstida lisaraha kuni 40 idufirmasse, millest iga investeering jääb vähemikku 50 tuhat kuni 1,5 miljonit eurot.

LHV pensionifondid on viimase aasta jooksul üha kasvavas mahus kaasamas oma investeerimisstrateegiasse koduturu atraktiivseid võimalusi. Ka Superangel fond aitab Eesti majanduse kasvatamisele kaasa, rahastades nii Eesti idufirmasid kui ka välismaiseid ettevõtjaid, kes võiksid tulevikus olla Eestiga seotud näiteks e-residentsuse kaudu. Nii nagu pensioni kogumisel toob tulemuse esialgse kapitali paigutamine selliselt, mis toob pikaajaliselt suurima tulu, on ka investeering idufirmadesse tehtud tuleviku potentsiaalset kasvu silmas pidades. Kindlasti kaasneb idufirmadega ka riske. “Riskikapitalifondide puhul on tavapärane, et osa investeeringuid muutub väärtusetuks,” sõnas LHV fondijuht Kristo Oidermaa. “Kuid need investeeringud, mis edukaks osutuvad, toovad kogu raha tagasi ja annavad lisalootustki,” lisas ta.

Riske maandab tugev kogemustepagas

Superangel fond ei paku idufirmadele ainult rahastust, vaid selle suurimaks väärtuseks on kogenud juhtkond, mis koosneb Eesti edukatest ettevõtjatest. "Idufirmade asutajatele meeldis, et me oleme ise ettevõtjad ja saame anda neile täiendavat väärtust, mida keskmine investor ei suuda teha, sest me oleme ise nende tee läbi käinud ja globaalselt edukaid ettevõtteid ehitanud,” rääkis Rain Rannu, üks Superangel fondi asutajatest. Riskifondi asutajate hulka kuuluvad veel Veljo Otsason ja Marek Kiisa. Lisaks on investorite ringi teiste seas kaasatud Taxify asutajad Markus ja Martin Villig ning Oliver Leisalu, endine Skype’i tegevjuht ja Teleporti asutaja Sten Tamkivi, Mobi partner Veiko Räime, Planet Osi asutaja Rainer Sternfeld ning TextMagicu asutaja Priit Vaikmaa.

Kui soovid, et ka sinu pensionifondil oleks aktiivne roll Eesti majanduse kasvatamisel ja idufirmade arendamisel, siis liitu meiega SIIN.

LHV pensionifonde valitseb LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.

Vaata kõiki uudiseid