LHV tunnistati taas parima teenindusega pangaks Eestis

02.02.2024

Uuringufirma Dive viib igal aastal läbi valdkonnauuringu, et selgitada välja parima klienditeenindusega pangad. Juba kaheksandat korda nimetati Eestis parima teenindusega pangaks LHV.

Teeninduskvaliteedi uuring viidi läbi testostude meetodit kasutades. Aastal 2023 teostati pankade valdkonnauuring kahes teeninduskanalis – telefonikõnede teel ning pangakontori külastustena. Igasse panka sooritati kokku kümme telefonikõnet ning tehti kümme külastust. Testkliendid pöördusid panga poole sooviga avada arvelduskonto. Eestis tehti LHV, SEB, Citadele, Coop panka, Swedbanki ja Luminor panka kokku 60 kõnet ning 60 külastust.

Eesti parima telefoniteenindusega panga tiitli pälvis taaskord LHV, saavutades maksimaalse 100-protsendilise tulemuse. Rekordkõrge rahulolutulemusega LHV-le järgnesid Citadele, Coop, SEB, Luminor ja Swedbank. Pangakontori külastuste osas on esikohal samuti LHV 99,5% tulemusega, millele järgnevad Citadele, Coop pank, Luminor, SEB ja Swedbank.

LHV teenindusjuht Kristel Paet märkis, et pakkuda Eesti parima teeninduse pakkumine on LHV jaoks selge eesmärk, mille saavutamiseks iga päev pingutame. „Soovime, et teeninduse tase ja klientide rahulolu oleks iga kontakti puhul kõrge. Kuna teenindusvaldkonnas on tavapärane, et inimesed vahetuvad, siis suurim väljakutse on, et tase püsiks ka siis kõrge. Mul on hea meel, et uuring tõestas, et meil on läinud see korda – klientidel on põhjust meie teenindusega rahul olla.”

Dive uuring kinnitab, et ka keskmine teenindustase Eesti pankades tervikuna on aastaga 0,5% tõusnud. Eestis on see 90,6%, Leedus 95,8% ning Lätis 88,5%.

Balti riikide juhtiv klienditeenindusuuringutele keskendunud ettevõte Dive Eesti viib valdkonnauuringuid läbi regulaarselt, pakkudes objektiivsetel alustel põhinevat infot klienditeeninduse taseme kohta erinevates sektorites. Pankade valdkonnauuring viidi läbi 2023. aasta neljandas kvartalis.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. LHV ettevõtetes töötab üle 1060 inimese. LHV pangateenuseid kasutab oktoobri lõpu seisuga 415 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 125 000 aktiivset klienti ja LHV kindlustusega on kaitstud 164 000 klienti. LHV Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid