LHV Group emiteeris 300 miljoni euro väärtuses võlakirju

17.05.2024

AS LHV Group emiteeris 300 miljoni euro ulatuses tagamata (senior unsecured) võlakirju. Võlakirjade tähtaeg on neli aastat, emitendil on võlakirjade tagasiostuõigus üks aasta enne lunastustähtaega.

Tagamata võlakirjad müüdi institutsionaalsetele investoritele üle maailma, investorite hulgas on nii varahaldusettevõtted, investeerimisfondid, kindlustusseltsid, supranatsionaalsed investorid kui ka pangad. Pakkumises osales ligi 140 investorit ja ostupakkumiste maht ulatus enne lõpliku tootluse fikseerimist 1,55 miljardi euroni. Sellest üle kolmandiku pärines Ühendkuningriigist, millele järgnesid Saksamaa, Kesk-Euroopa, Austria, Šveitsi, Põhjamaade ja Balti riikide investorid. Ostuhuvilisi oli ka teistest Lääne-Euroopa riikidest, Lõuna-Koreast ja mujalt.

Võlakirjad emiteeriti tootlusega 5,375%, marginaaliga 240 baaspunkti üle baasmäära. Võlakirjad lunastatakse 24. mail 2028, aasta enne seda on emitendil õigus võlakirjad ennetähtaegselt tagasi osta. Emiteeritud võlakirjad on MREL (Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities) regulatsiooni mõistes kõlbulikud võlakohustused.

„Võlakirjaemissiooni näol on tegu LHV Groupi seni suurima võlakirjaemissiooniga rahvusvahelistel kapitaliturgudel. Emissiooni eesmärk on nii regulatiivsete nõuete täitmine kui ka klientide finantseerimiseks vajalike finantseerimismahtude tagamine – regulatsioonid näevad ette, et pangad peavad osa oma rahastusest kaasama tagamata võlakirjade näol. Antud tehinguks alustasime ettevalmistusi juba pool aastat tagasi. Pakkumises osalenud investorite kvantiteet ja kvaliteet peegeldab selle aja jooksul peetud investorkohtumiste edukust," kommenteeris LHV finantseeringu juht Ülar Kiisla.

Võlakirjad noteeritakse Euronext Dublini börsil. LHV Groupi kui pikaajaliste võlakohustuste emitendi krediidireiting on Baa3 positiivse väljavaatega (Moody’s). Ka võlakirjade oodatav reiting on Baa3. LHV Panga hoiuste krediidireiting on A3 positiivse väljavaatega (Moody’s).

LHV Pank oli üks emissiooni peakorraldajatest.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1100 inimese. LHV pangateenuseid kasutab aprilli lõpu seisuga 432 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 120 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 167 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid