LHV-s investeerivate klientide arv ületas 100 000 piiri

15.05.2024

08. mail ületas LHV Panga investeerimisvaradega klientide arv 100 000 piiri. Need on pangakliendid, kellel on sõlmitud investeerimisteenuste leping ja kontol positiivne arv väärtpabereid või krüptovara.

Kui LHV 25 aastat tagasi investeerimisühinguna alustas, tuli asuda rahatarkust õpetades endale kliendibaasi looma. LHV investeerimisteenuste juhi Sander Pikkeli sõnul on pühendumus innovatsioonile ja klientide harimisele olnud üheks võtmeteguriteks sedavõrd laia investorkogukonna kujunemisel. LHV Investeerimiskool on andnud kokku üle 70 000 inimesele investeerimiseks vajalikke oskuseid ja teadmisi ning aktsiamäng „Börsihai“ on pakkunud praktilist börsikauplemise kogemust virtuaalrahaga üle 55 000 osalejale.

Pikkeli sõnul on aga suurima tõuke investeerivate klientide arvu kasvu andnud eestlaste üldine heaolu kasv, mis on võimaldanud paljudel igapäevase hakkamasaamise asemel mõelda ka pikemas perspektiivis vara kasvatamisele. „LHV pakub võimalust investeerimist alustada juba väga väikeste summadega. Nii on Balti aktsiabörsidel kauplemine kuni 100 tehingu ulatuses kuus täiesti tasuta ning alustajate seas populaarne LHV Kasvukonto võimaldab oma raha kasvama panna alates ühest eurost. Umbes pooled LHV-s oma investeeringuid hoidvatest klientidest ongi valinud endale Kasvukonto,“ tutvustab Sander Pikkel.

Investeerimisvaradega klientide arvu kasv on olnud eriti kiire alates 2020. aasta kevadest, sest sellest ajast on teenustasud kliendi jaoks liikunud tugevas langustrendis. Samuti mõjutas investeerimisaktiivsust koroonakriis ning sellest tingitud liikumised börsidel, kui esmalt kuuga üle 30% langenud börs lõpetas aasta 18% kõrgemal. „See andis positiivse efekti paljudele, kes pandeemiast tingituna kodus istudes pidid leidma endale muu meelelahutuse seniste õhtuste tegevuste asemel. Oma raha kasvatamise võimaluste uurimine oli hea ühendamaks meeldiva kasulikuga,“ meenutab Pikkel. „Aasta hiljem tundus, et investeerimisest räägib juba igaüks, kes rääkida oskab.“

2021. aastal pensionireformiga turule jõudnu II kogumissamba raha ootasid mitmed emitendid, kes just 2021. aasta sügisel oma esmaemissiooni korraldasid. Selle tulemusena tuli Eesti turule rekordkoguses nii uusi investoreid kui ka ettevõtteid.

Sander Pikkeli sõnul on LHV kogu oma ajaloo vältel olnud investeerimisvaldkonnas suunanäitaja. „Võib öelda, et oleme nii mõnegi tootega olnud kohal enne kui see cooliks sai. Näiteks viimastel aastatel maailmas populaarsust kogunud võimalus osta aktsiaid ja börsil kaubeldavaid fonde murdosakutena oli LHV Kasvukontos olemas juba aastal 2001. Samuti LHV lansseeris Euroopa pankadest esimesena võimaluse otse pangaplatvormil krüptovaradega kaubelda, mis on klientide poolt soojalt vastu võetud. Nii hoiab täna oma krüptovara LHV-s juba üle 10 000 kliendi,“ lisab Pikkel.

Kui LHV alustas omal ajal eelkõige aktiivsete kauplejate teenindamisest, siis tänane tooteportfell võimaldab pakkuda vara kasvatamise lahendusi igale maitsele alates raha hoiustamisest kuni aktiivsele kauplejale mõeldud kauplemisplatvormini LHV Trader.

Vaata lähemalt: https://www.lhv.ee/et/investeerimise-abc

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1100 inimese. LHV pangateenuseid kasutab aprilli lõpu seisuga 432 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 120 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 167 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid