Võimalus võtta aeg maha: LHV pakub töötajatele kuuenädalast lisapuhkust

13.10.2023

„Ettevõtte suurim väärtus on ju tema inimesed. Ja inimeste väärtuslikem ressurss on aeg. Kui keegi on juba arvestataval hulgal oma aega ja energiat ühte ettevõttesse investeerinud, on õiglane seda ka talle tagasi anda,“ ütleb LHV personalijuht Liisa Põldma uuest LHV-s kehtima hakanud lisapuhkuse võimalusest rääkides.

Suve algul tutvustati LHV töötajatele uut puhkuseliiki sabbatical, mis on ette nähtud staažikamatele töötajatele. Alates septembrist saavad töötajad, kes LHV-s olnud vähemalt seitse aastat, võtta lisaks põhi- ja talvepuhkusele ning tervisepäevadele veel ühe kuuenädalase tasustatud pausi, et end mõneks ajaks töörežiimilt täiesti välja lülitada. Selliseid töötajaid on LHV-s hetkeseisuga 135 ning esimesed on juba teenitud puhkust nautimas.

Selleks, et inimesed tahaksid LHV-sse mitte ainult tulla, vaid siin ka olla, on Põldma sõnul oluline neid kuulata. Nii sündis olemasolevate hüvede kõrvale ka uus lisapuhkus, sest just oma inimestele korraldatud hackathon’il käidi välja sabbatical’i idee, autoriks üle 17 aasta LHV-s töötanud tänane LHV Varahalduse juhatuse liige Joel Kukemelk.

„Inimesed pole robotid. Vahepeal on lihtsalt vaja aega iseendale võtta või maailma avastada. Sabbatical on just selleks, et päriselt mõneks ajaks juhe seinast välja tõmmata. See on igaühe enda valik, kuidas akusid laadida ning kust uut energiat ja loovust leida, millega LHV-sse naasta. Peaasi, et inimesed oskaksid ja saaksid end päriselt pikemaks ajaks välja lülitada,“ kirjeldab Kukemelk.

Sabbatical’i idee seisnebki selles, et kuuenädalane puhkus tuleb välja võtta korraga. Esimest korda tekib kuuenädalase lisapuhkuse võimalus neile, kel töösuhe järjestikku kestnud vähemalt seitse aastat ning edaspidi lisandub kuuenädalase puhkuse võimalus iga nelja aasta tagant. Samal ajal säilib mõistagi töötasu.

LHV personalijuhi Liisa Põldma sõnul on kuus nädalat piisav aeg, et teha midagi, mille jaoks muidu aega pole leitud. „Olgu selleks siis soov minna pikemale reisile, tegeleda mõne hobiga, teha remonti või siis olla lihtsalt niisama. See viimane on eriti tähtis,“ lisab ta.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 990 inimese. LHV pangateenuseid kasutab augusti lõpu seisuga 403 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 127 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 160 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank Limited omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid