LHV tõstis tähtajaliste hoiuste intresse

04.10.2023

Praegusele intressikeskkonnale vastavalt tõstis LHV Pank klientidele tähtajalisele hoiusele pakutavat intressi. Üheaastase tähtajalise hoiuse intressiks on tänasest 4,5%.

LHV treasury juhi Juhan Peedi sõnul kannustas intressi tõstma hiljutine Euroopa keskpanga baasintresside tõus ning tugev konkurents hoiuseturul. „Klientide huvi tähtajalise hoiustamise vastu on enneolematult suur – intressitõusude tulemusel on näiteks LHVs tähtajaliste hoiuste maht praeguseks ületanud miljardi euro piiri ning sama raha saame kasutada Eesti inimestele ja ettevõtetele laenude andmiseks,” sõnas Peet.

Ühtlasi tõusid ka lühemate hoiustamisperioodide intressimäärad varasemast kõrgemaks – näiteks 3-kuulise hoiuse intressimäär on nüüd 3,75% aastas, 6-kuulise hoiuse aastane intressimäär on 4,1%. Teretulnud on kõik tähtajalised hoiused alates 100-eurosest summast. Vaata intressimäärasid lähemalt: lhv.ee/et/tahtajaline-hoius.

Hoiuse saab LHV klient internetipangas ise avada menüü „Raha kasvatamise“ jaotuses valides „Hoiuse avamine“ ning määrates sobiva summa ja tähtaja. LHV on raha hoidmiseks ja kasvatamiseks kindel koht, kuna kliendi varad kuni 100 000 euro mahuni on tagatisfondi poolt tagatud.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 990 inimese. LHV pangateenuseid kasutab augusti lõpu seisuga 403 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 127 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 160 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank Limited omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid