LHV jätkab Elroni rongides piletimasinatele makselahenduste pakkumist

02.10.2023

LHV Pank jätkab Elroni rongides piletimasinatele makselahenduse pakkumist, mis võimaldab reisijatel rongis pileti eest pangakaardiga tasuda. LHV pakub hanke tulemusena makselahendust järgmised kaks aastat.

„Kui pikki aastaid olime harjunud, et rongis tuleb pileti eest tasuda piletimüüjale, siis alates 2021. aasta lõpust on Elroni rongides piletimasinad, mille abil saab iga reisija rongi sisenedes endale ise kaardiga viibates pileti osta ja teha seda tavapiletist 10% soodsamalt,“ ütles Elroni äriarendusjuht Pille Kauber. „Ühistranspordis kasutatavat transit-makselahendust hakkas pakkuma LHV ning reisijad võtsid uue maksevõimaluse hästi vastu.“

Kauberi sõnutsi on transit-maksed rongides reisijate poolt hästi vastu võetud. „Seda näeme ka tehingute mahu kasvult, mis on 2023. aasta 8 kuuga kasvanud üle 60% võrreldes aastataguse sama perioodiga,“ lisas ta.

LHV kaardimaksete tootejuht Indrek Kaljumäe ütles, et ärivaldkonnast olenemata muutuvad makselahendused kõikjal järjest mugavamaks ja nutikamaks. „Oleme näinud üleminekut sularahalt kaardimaksetele, seejärel viipemaksetele ning telefoni ja käekelladega tehtavatele nutimaksetele,“ märkis Kaljumäe. „Inimesed hindavad võimalust tasuda toote või teenuse eest kiiresti ja mugavalt. Ühistranspordi puhul tähendab see iseteeninduslikku viipemakset, mille saab igaüks rongi sisenedes hetkega teha ilma, et peaks klienditeenindajat otsima või kusagil järjekorras seisma,“ lisas ta.

Kaljumäe sõnul on maksete kogumine ja kaasaegseimate makselahenduste pakkumine on LHV Panga fookusvaldkond, millesse on pank viimaste aastate jooksul palju panustanud. „Tänu sellele oleme täna Eestis juhtiv makselahenduste pakkuja, kelle kaasamõtlevat suhtumist ja laia tootevalikut nii tavapoodides kui ka e-kaubanduses väga hinnatakse,“ lisas Kaljumäe.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 990 inimese. LHV pangateenuseid kasutab augusti lõpu seisuga 403 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 127 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 160 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank Limited omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid