LHV avab esimese pangana Eestis klientidele krüptovaradega kauplemise võimaluse

18.11.2021

Alates järgmisest nädalast saab LHV mobiiliäpis kaubelda suuremate krüptovaradega, nagu näiteks Bitcoin, Ethereum või Chainlink.

LHV avab klientidele võimaluse kaubelda krüptovaradega mobiiliäpis iga päev ööpäev ringi ühe maailma suurima litsentsitud krüptobörsi Bitstamp vahendusel. Soetatud krüptovarasid näeb ja saab hallata koos oma teiste investeeringutega. See tagab populaarsele ja kiiresti kasvavale varaklassile mugava ligipääsu ning annab kliendile oma portfellist tervikliku ülevaate. Lisaks pakub LHV uus lahendus eraisikule eeltäidetud maksuvorme krüptotehingute kiireks ja korrektseks deklareerimiseks.

„LHV on innovaatiliste lahenduste poolest olnud pangandussektori teerajaja. Plokiahela tehnoloogia vastu oleme pikalt huvi tundnud, kui juba 2015. aastal katsetasime ühe maailma esimese stablecoin laadse lahenduse ehk LHV Cuber platvormiga. Vahepealsel ajal oleme oodanud regulatiivse keskkonna arengut, turu korrastumist ja professionaalsete turuosaliste teket. Tänaseks on krüptovarad kasvanud suureks valdkonnaks nii turuväärtuse kui ka detsentraliseeritud finantsteenustel põhinevate käivete osas. Usume, et plokiahelal põhinevate lahenduste tugevused kiiruse, efektiivsuse ja turvalisuse näol leiavad üha rohkemates näidetes kinnitust. Esimese pangana Baltikumis alustame oma klientidele krüprovaraga kauplemise pakkumist, kui esimese sammuna saab LHV mobiiliäpis krüptovarasid osta ja müüa,“ ütles LHV Groupi juhatuse esimees Madis Toomsalu.

„Pakume oma investeerimisteenuseid selleks, et toetada kliente vara kasvatamisel just sellisel viisil nagu nad seda ise soovivad. Seetõttu jälgime pidevalt investeerimismaailma arenguid ja käime oma klientide huvidega sama jalga. Arvestades krüptovarade üha küpsemat arengutaset ning kiirelt kasvavat populaarsust uue varaklassina, olemegi valmis lisama selle varaklassi LHV pangaklientidele pakutavasse valikusse. Selgelt on tegemist väga volatiilse ja kõrge riskiga varaklassiga, kuid riskiteadliku kliendi portfellis võivad krüptovarad olulist rolli mängida,“ kommenteeris uut teenust jaepanga investeerimisteenuste juht Martin Mets.

Krüptokauplemine on suur edasiarendus LHV alternatiivsete investeeringute tootele, mis seni on võimaldanud klientidel kuvada enda välistel platvormidel olevaid krüpto-, start-up- ja ühisrahastuslaenude positsioone. Alates esmaspäevast saab krüptovaradega tehinguid teha otse LHV mobiiliäpis. Esialgu saavad kliendid turuhinnaga osta ja müüa kaheksat valitud suuremat krüptovara:
• Bitcoin (BTC)
• Ether (ETH)
• Litecoin (LTC)
• Uniswap (UNI)
• Chainlink (LINK)
• Stellar Lumens (XLM)
• Polygon (MATIC)
• Aave (AAVE)

„Lähitulevikus plaanime teenusesse lisada veel uusi instrumente, orderite tüüpe ja muid lahendusi mugavamaks kauplemiseks. Pikemas perspektiivis jälgime pingsalt plokiahela lahenduste arengut maailmas ning õige võimaluse korral oleme kindlasti valmis tegema ka järgmise sammu plokiahela lahenduste pakkumise suunas,“ prognoosis Martin Mets.

Vaata lähemalt: www.lhv.ee/krypto

LHV pakub teenust koostöös valdkonna suurimate nimedega. Tehingud sooritatakse Bitstampi krüptobörsil, mis kuulub viie maailma suurima litsentsitud krüptobörsi hulka. Klientide krüptovarasid hoitakse turvaliselt BitGo platvormil, mis kuulub Toronto börsil noteeritud Galaxy Digital gruppi ning on samuti oma valdkonna tuntumaid nimesid.

Teenuse turuletoomise raames korraldab LHV Pank 19. novembril huvilistele pikema veebiseminari krüptovaradesse investeerimise teemal. Veebiseminar toimub kell 14:00 ning seda saab jälgida LHV Youtube kanalil või LHV Finantsportaali Facebooki lehel. Lisaks LHV esindajatele osalevad seminaril ka investeerimiskogukonna esindaja Märten Kress, plokiahela eestvedajad Sten Tamkivi ja Edgar Aronov ning Eesti Panga rahapoliitika ja välismajanduse allosakonna juhataja Peeter Luikmel.

_LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 630 inimese. LHV pangateenuseid kasutab oktoobri lõpu seisuga 310 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 139 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 140 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 180 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid