Nüüd saab investeerida Läti tanklaketi aktsiatesse

25.10.2021

Tänasest, 25. oktoobrist algas Läti kütuse- ja alternatiivse energia kaupleja Virši aktsiapakkumine. Huvilised saavad väärtpabereid märkida 5. novembrini ja kui kõik läheb plaanipäraselt, algab nendega kauplemine Balti börsil 11. novembril.

Kahe nädala jooksul, 25. oktoobrist kuni 5. novembrini, saavad Virši aktsiaid märkida kõik Baltimaade residendid. Ühe aktsia hind on 4,49 eurot ja kokku saavad nii jae- kui institutsionaalsed investorid märkida 1 509 121 uut ettevõtte aktsiat. Aktsiate koguarvu võidakse suure nõudluse korral suurendada veel 226 368 aktsia võrra.

Igale investorile, kes märgib aktsiaid pakkumise esimesel nädalal ehk hiljemalt 29. oktoobril enne kella 16, on tagatud kuni 100 aktsiat. Huvilistel on võimalus märkida ka rohkem aktsiaid, mis tagab, et pakkumise lõppedes suurenevad nende võimalused saada proportsionaalselt suurema hulga aktsiaid, kui kogunõudlus ületab pakutavate aktsiate hulga märkimisperioodi jooksul.

Investorid, kellele kuulub pärast avalikku pakkumist 100 või enam aktsiat, saavad võimaluse liituda Virši aktsionäride lojaalsusprogrammiga, mis annab soodustust nii kütuse kui ka muude kaupade soetamisel Virši jaamadest. Näiteks saavad lojaalsusprogrammi liikmed iga kütuseliitri pealt 7 senti allahindlust ning suupistetelt, kohvijookidelt, autohooldustoodetelt, klaasipesuvedelikult ja autopesult 30% soodustust.

Kokku kavatseb Virši kaasata uut kapitali 6,9 miljoni euro ulatuses ning suunata suurema osa rahastusest alternatiivsete kütuseliikide pakkumisse ja taristu täiustamisse, parendades surumaagaasi (CNG), biometaani, veeldatud maagaasi (LNG) ja elektriautode laadimispunktide kättesaadavust Lätis. Samuti on kavas muuta ettevõtte tegevus senisest veelgi jätkusuutlikumaks ja tõhusamaks.

Virši aktsiate märkimine algas samal ajal, 25. oktoobril kell 10, kõigis kolmes Balti riigis ning lõppeb 5. novembril kell 15.30. Märkimise tulemused on kavas teatada 8. novembriks ning peale pakkumise lõppu on plaanis alustada aktsiate noteerimisega Nasdaq Riga First Northil käesoleva aasta 11. novembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Prospekti ja lisainfot märkimise kohta leiad: https://www.lhv.ee/virsi

Käesolev teave on väärtpaberite reklaam EL-i määruse 2017/1129/EL tähenduses ning ei kujuta endast Virši-A aktsiate pakkumist ega üleskutset aktsiate ostmiseks. Pakkumine aktsiate omandamiseks tehakse prospekti alusel, mis on heaks kiidetud Läti Finantsinspektsiooni poolt ja avalikustatud aktsiate avaliku pakkumise väljakuulutamise päeval. Prospekt on kättesaadav Läti Finantsinspektsiooni ja Virši-A kodulehtedel aadressidel vastavalt https://www.fktk.lv/ ja https://www.virsi.lv/for-investors.

Investorid peaksid enne investeerimisotsuse tegemist tutvuma prospektis avaldatud informatsiooniga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid. Finantsinspektsiooni poolt prospekti heakskiitmine ei ole käsitletav Virši-A ega pakutavatele väärtpaberitele heakskiidu andmisena. Aktsiaid pakutakse avalikult Eestis, Lätis ja Leedus. Virši IPO protsessi finantsnõustajad on LHV Bank ja advokaadibüroo Eversheds Sutherland Bitāns. Vajadusel pea nõu asjatundjaga.

https://www.virsi.lv/for-investors

Vaata kõiki uudiseid