LHV internetipangas näeb nüüd ka Crowdestate’i ja Funderbeami investeeringuid

18. juuni 2020

LHV internetipanka lisandus alternatiivsete investeeringute teenuse esimeseks sünnipäevaks kauaoodatud ülevaade ka investeerimisplatvormide Crowdestate ja Funderbeam investeeringutest. Samuti saavad teenust nüüd lisaks eraklientidele kasutada ka ettevõtted.

Alternatiivsete investeeringute teenust kasutades saab LHV klient internetipangas mugava ülevaate kõigist oma suurimatest investeeringutest neil platvormidel, samuti on näha sealne vaba raha jääk. Teenuse eesmärk on viia kokku kliendi börsivälised ja börsiinvesteeringud tervikliku ülevaatena ning seega võimaldada tal saada parem arusaamine kogu oma portfelli arengust.

Mõlemad lisandunud investeerimisplatvormid on Eesti ja ka Euroopa mastaabis juhtivad teenusepakkujad oma segmendis: Crowdestate kinnisvaralaenude ning Funderbeam kasvuettevõtete rahastamise ja kauplemise alal. Uued partnerid lisanduvad Coinbase’i ja EstateGuru platvormile, mida saavad LHV kliendid mugavalt näha juba eelmisest aastast.

„LHV investeerimisteenuste eesmärk on aidata oma klientidel kasvatada kapitali. Selge ülevaade oma rahaasjadest on eduka investeerimistegevuse esimene hädavajalik samm. Alternatiivsete investeeringute teenusega toome kliendi jaoks kõik vajaliku ühte kanalisse ja samasse formaati –terviklik ülevaade oma rahaasjadest. On näha, et LHV klientide investeeringute mitmekesisus kasvab pidevalt, ning seepärast näeme panga rolli just keerukuse vähendajana kliendi jaoks. Selliste uute tugevate partneritega nagu Crowdestate ja Funderbeam liigume oma eesmärgile suure sammu lähemale,“ rääkis LHV investeerimisteenuste juht Martin Mets.

Funderbeami asutaja ja juhi Kaidi Ruusalepa sõnul on nende eesmärk ühendada kasvuettevõtted ja investorid neile mugavate keskkondade kaudu. „LHV kliendid saavad nüüdsest jälgida oma Funderbeami investeeringuid LHV keskkonnas, mis omakorda avab uksed järgmistele sarnastele partnerlusvõimalustele. Meil on au töötada koos selliste pioneeridega nagu LHV,“ ütles ta.

„Kiirelt populaarseks investeerimisviisiks kasvanud ühisrahastus on teinud seni vaid professionaalsete investorite pärusmaaks olnud varaklassid kättesaadavaks kõikidele huvilistele ning suurematel ühisrahastusplatvormidel investeerib sadu tuhandeid investoreid,“ lausus Crowdestate’i asutaja ja tegevjuht Loit Linnupõld.

Ta lisas, et alternatiivsete investeeringute portfellide kuvamine kodupanga internetipangas on loogiline samm investoritele nende varade ja kohustuste tervikvaate kuvamisel. „Sellised liidestused ning nende tulevased võimalikud edasiarendused on hea näide traditsioonilise panganduse ja finantstehnoloogiaettevõtete koostööst.“

LHV klient saab kuvada LHV internetipanga koondvaates oma alternatiivsete investeeringute kontode infot, kui liigub rubriigis „Raha kasvatamine“ valiku „Alternatiivsed investeeringud“ juurde, märgib soovitud platvormid ja tuvastab oma isiku. Nüüdsest saavad alternatiivsete investeeringute teenust kasutada ka LHV juriidilisest isikust kliendid.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligikaudu 470 inimest. LHV pangateenuseid kasutab üle 221 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 178 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub pangandustaristut rohkem kui 120 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid