Börsihai 2019 on Risto Lehtsalu

5. november 2019

Neli nädalat kestnud LHV aktsiamängu „Börsihai 2019“ viimane nädal pakkus ülipõnevat heitlust Risto Lehtsalu ja Valeri Tõnismaa vahel, millest väljus esikohaga Risto Lehtsalu.

Eelviimasel nädalal juhtima läinud Risto Lehtsalul tuli oma esikoha kaitsmiseks vaeva näha, kuna liider vahetus iga päev. Lõpuks jäi kahte esimest lahutama 439,58 dollarit Risto Lehtsalu kasuks. Koolinoorte arvestuses oli lõpplahendus samuti põnev ning võitis Robin Särg, kes 295,83 dollariga edestas teiseks tulnud Karl Kerti.

„Börsihai“ mängus osales tänavu rekordilised 4626 mängijat, mis on enam kui 2000 võrra rohkem kui eelmisel aastal. Osalejail tuli nelja nädala jooksul paigutada virtuaalseid dollareid Standard & Poors 500 indeksisse kuuluvatesse aktsiatesse. See indeks koondab endas 500 suurimat ja tuntuimat USA aktsiat. Mängu alguses jaotati osalejatele 10 000 dollari suurune algkapital, ning iga börsipäeva hommikul lisandus sellele täiendavalt 1000 dollarit. Seega oli võistlejail vaja leida võimalus kokku 30 000 dollari investeerimiseks.

„Kuigi investeerimishuvi on olnud pikalt tõusuteel, oli niivõrd rohke osavõtt ka korraldajatele väikeseks üllatuseks,“ kommenteeris LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel. „Silmapaistev on tänavu ka tõsiasi, et edetabeli esimesed suutsid näidata kuu ajaga niivõrd suurt tootlust: esimese kahe puhul ületas kogutootlus 75%,“ rääkis Pikkel.

Mängu üldist käiku kommenteerides ütles Sander Pikkel, et sel korral said mängijad nautida üsna head taganttuult, kui S&P 500 indeks tõusis mängu ajal 4% ning saavutas mängu lõpuks oma ajaloolise tipu. Selle tulemusena lõpetasid mängu positiivselt pea 2/3 mängijatest. Mediaanportfell jäi siiski turule alla ning saavutas 1,62% tootlust.

Kogu osalejate edetabel on leitav aadressil www.lhv.ee/et/hai/edetabel.

„Börsihai 2019“ võitja auhinnaks on 2000 eurot, investeerimisteemaline raamat ja Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõigus kuueks kuuks. Noorte arvestuse võitja sai auhinnaks 200 eurot, investeerimisteemalise raamatu ja Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole.

Mängu olid oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Seda võimalust kasutas kõige rohkem Pipedrive, kelle meeskonnas võistles 20 portfelli. Tavapäraselt on Börsihai olnud popp koolide seas, seda ka seekord. Suurima osalejate arvuga olid Vasalemma Põhikool 15 mängijaga, kellele järgnes Tartu Ülikool 12 ning TalTech ja Jaan Poska Gümnaasium mõlemad 8 mängijaga.

LHV korraldas aktsiamängu „Börsihai“ juba 18. aastat ning tänab kõiki tänavusi osalejaid!

Vaata kõiki uudiseid