LHV hoiatab LHV nimel saadetud õngitsuskirjade eest

8. mai 2019

LHV hoiatab kliente petturite poolt LHV Panga nimel saadetud õngitsuskirjade eest. Palume petukirju mitte avada ja linkidel mitte klikkida. Kindlasti ei tohiks sisestada oma andmeid kirjas lingitud veebilehele.

Täna on edastatud LHV panga klientidele õngitsuskirju (pealkirjaga „FW: Teil on võrgus kaks dokumenti“), mis meelitavad kirjasaajaid klikkima kaasasoleval veebilingil. Lingi taga peitub ilmselgete võltsimistunnustega LHV internetipanka meenutav lehekülg, mis üritab klientidelt välja meelitada nende kasutajatunnuseid ja Smart-ID PIN-koode. Soovitame klientidel hoiduda selliste linkide avamisest ning kiri kustutada.

Palume internetipanka sisse logides alati veenduda, et tegemist on ametliku pangakanaliga. Sellele viitab korrektne veebilehe aadress, toimivate linkidega ja korrektne lehekülg, veebilehitseja aadressireal nn roheline tabalukk. Internetipanka sisenemisel ei tohiks kunagi sisestada PIN2 koodi, mis on mõeldud vaid tehingute ja lepingute allkirjastamiseks.
Saades pangalt kirja, tuleks veenduda ka saatja õigsuses. LHV saadab kirju lhv.ee-lõpulistelt aadressidelt, LHV-le omase sõnastuse ja formaadiga.

Klientidel, kes on sattunud pettuse ohvriks ja sisestanud oma andmeid võltslehele, palume pöörduda LHV klienditoe aadressil info@lhv.ee.

Vaata kõiki uudiseid