LHV alustas kodulaenu pakkumist

17. oktoober 2016

LHV pank hakkas alates tänasest eraklientidele pakkuma kodulaenu, mida võib nimetada Eesti turu kõige paindlikumaks kodulaenupakkumiseks.

LHV ei ole seni kodulaenu eraklientidele põhitootena pakkunud, kuigi laenu kinnisvara tagatisel on väljastatud. Pank annab kodulaenu krediidivõimelistele eraklientidele headel tingimustel kodu soetamiseks ja ehitamiseks.

„Meie jaoks on aktiivsed ja ettevõtlikud erakliendid väga olulised,“ rääkis LHV panga jaepanganduse juht Andres Kitter. „Kodulaen on selline laen, mida kliendid on oodanud ja vajavad. Meil on üle 80 000 erakliendi ja soovime neile pakkuda head teenust. Seni on inimesed, kellel on eluasemelaen mõnes teises pangas, pidanud laenu teenindades tegelema oma erinevate pangakontode vahel raha liigutamisega. Nüüd on meil kõik eraklientidele vajalikud teenused olemas ja tänase sammuga võivad kliendid nimetada LHV-d tõesti oma kodu pangaks,“ lisas Kitter.

LHV väärtustab kodusoetaja vabadust ja pakub turu kõige paindlikumat kodulaenu. „Oleme oma teenused sihtinud aktiivsele ja ettevõtlikule inimesele. Kaasaegsele inimesele on paindlikkus väga oluline. LHV kodulaenu saab tasuta ennetähtaegselt tagasi maksta nii osade kaupa kui ka tervikuna. See võimaldab kliendil säästude kogunemisel oma laenukoormust kiiremini vähendada. Samuti pakume turu parimaid tingimusi maksepuhkuse võtmiseks, näiteks juhuks kui tarvis teha karjäärimuudatusi, keskenduda enese täiendamisele või mõnel muul põhjusel,“ tutvustas Kitter.

LHV panga eesmärk ei ole pakkuda turu madalaimat kodulaenu intressi, kuid heale kliendile teeb pank hea pakkumise. LHV hakkas kodulaenu väljastama turutingimustel: laenusumma on alates 20 000 eurost kuni 85% tagatise väärtusest; kodulaenule pakub LHV pikka, kuni 30 aastast, laenugraafikut; omafinantseeringuks sobib minimaalselt 15% või lisatagatis.

LHV kodulaen on mõeldud kodu ostmiseks või ehitamiseks. Laenu saavad taotleda täisealised Eesti kodanikud või pikaajalise elamisloaga isikud, kellel on eeskujulik maksekäitumine ning kelle sissetulek on pärast igapäevakulude katmist piisav, et tasuda laenumakseid.

Uut laenuportfelli on LHV pangal plaanis rahastada kogutud hoiuste arvelt. Panga hinnangul on kodulaenu portfellil potentsiaali kasvada üheks peamiseks krediidi alamportfelliks.

LHV pakub kodulaenu alates tänasest. Tingimused laenu taotlemiseks ja täiendav info on leitav aadressil lhv.ee/kodulaen. Oma soovi saab jätta internetis ning kodulaenu taotlemiseks ei pea olema LHV panga klient.

Vaata kõiki uudiseid