LHV aastakasum kasvas 9,7 miljoni euroni

3. veebruar 2015

LHV Group teenis 2014. aastal 9,7 miljonit eurot puhaskasumit: pank teenis sellest 6,2 miljonit eurot, varahaldus 3,6 miljonit eurot ja Leedu äriüksus 0,6 miljonit eurot. LHV Groupi 2014. aasta omakapitali tootlus oli 21%. 2013. aasta puhaskasum oli 4,3 miljonit eurot ja omakapitali tootlus 17%.

LHV Groupi hoiuste maht kasvas eelmisel aastal 30% 458 miljoni euroni ja laenude maht 53% 316 miljoni euroni. Investeerimisfondide varad kasvasid aastaga 34% 504 miljoni euroni.

„Klientide hoogne lisandumine ja nende aktiivne tegutsemine on kõikides meie tegevusvaldkondades oluliselt ärimahtu tõstnud,“ kommenteeris LHV Groupi juhataja Erkki Raasuke. „LHV meeskond on selle kiire kasvuga hästi hakkama saanud ja pööranud seejuures tähelepanu kvaliteedile. LHV väljavaateid lähikuudeks võib pidada heaks: pank keskendub uute klientide kaasamisele ning ärimahtude kasvatamisele, varahalduse tähelepanu on fondide tootlusel ja investorite vara kaitsel. Leedus tuleme välja mitme uue pakkumisega ning soovime saada turu suurimaks järelmaksu pakkujaks.“

LHV Groupi 2014. aasta neljanda kvartali puhaskasumiks kujunes 4,0 miljonit eurot (kolmandas kvartalis 2,4 miljonit eurot), millest pank teenis 2,9 miljonit eurot, varahaldus 1,2 miljonit eurot ja Leedu äriüksus 0,1 miljonit eurot. LHV Groupi neljanda kvartali omakapitali tootlus aastasel baasil oli 29%.

Seoses Soome äritegevusega moodustas LHV Pank möödunud kvartalis 0,6 miljoni euro suuruse tulumaksuvara, mis suurendas kasumit. Nii panga kui grupi otsese äritegevuse tulemust tuleks vaadata ilma selle mõjuta.

Oktoobris, novembris ja detsembris teenis LHV Group kokku 9,3 miljonit eurot konsolideeritud puhastulu ehk 6% rohkem kui kolmandas kvartalis. Kulud olid 11% võrra suuremad kui kolmandas kvartalis ehk 5,8 miljonit eurot. Varasemate laenuallahindluste tühistamine oli pea sama suur kui uute, kasvust tulenevate allahindluste maht. Portfellide krediidikvaliteet püsis tugevana.

9. jaanuaril sõlmis LHV Pank lepingu, millega müüs oma Soome väikelaenuäri JSM Financial Group AB-le. Omanikku vahetas laenuportfell suurusega ligikaudu 15 miljonit eurot. Tehingu positiivne mõju jõuab LHV Panga finantsaruannetesse 2015. aasta I kvartalis.

Vaata kõiki uudiseid