LHV lisas sularahaautomaadi Tartusse ja Pärnusse

7. detsember 2015

LHV Pank avab täna kaks uut sularahaautomaati – Tartus Lõunakeskuses ja Pärnus Kaubamajakas.

Uute automaatide paigaldamise osas võttis LHV kuulda klientide soove ja analüüsis põhjalikult olemasoleva võrgu kasutusstatistikat. „Kuigi meil ei olnud plaanis veel sel aastal automaate lisada, selgus klientide tagasisidest ja automaatide kasutusstatistikast, et see on siiski otstarbekas,“ rääkis LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „Pärast oma võrgu avamist saime klientidelt selge signaali, et Pärnusse on meie automaat väga oodatud. Tartu Kaubamajas asuv automaat on leidnud aga väga suurt kasutust ja koormuse hajutamiseks sobib Tartusse hästi veel üks LHV automaat,“ lisas Kilu.

LHV Pank avas oma sularahaautomaatide võrgu tänavu augustis ning see on hästi tööle hakanud. Näiteks novembris panid kliendid automaatide abil kontole 4,6 miljonit eurot, välja võeti aga 3,1 miljonit eurot. Kokku tehti LHV sularahaautomaatidega novembris enam kui 24 000 toimingut.

„Meie recycler-tüüpi automaadid töötavad nii nagu need on mõeldud – raha pannakse sisse kolmandiku võrra rohkem kui välja võetakse. Samuti saab öelda, et kliendid on meie masinad üles leidnud – nendes kaubanduskeskustes, kus meie oma sularahaautomaadid asuvad, on LHV klientide poolt teiste pankade automaatide kasutamine märgatavalt vähenenud,“ lisas Kilu.

Uued sularahaautomaadid avatakse 7. detsembril kell 17.00. Koos tööd alustavate automaatidega on LHV-l nüüd kokku 12 sularahaautomaati: 9 Tallinnas, 2 Tartus ja 1 Pärnus. Kõik LHV sularahaautomaadid on kaasaegsed nn recycler-tüüpi masinad ehk neid saab kasutada nii sularaha sissemakseks kui ka välja võtmiseks, samuti saab automaadi abil tutvuda kontojäägiga ja vahetada pangakaardi PIN-koodi. Erandina ei saa PIN-koodi vahetada enne 1. augustit 2015 väljastatud mitme konto kaartidel.

LHV automaatidest on sularaha väljavõtmine nii era- kui ka äriklientide jaoks tasuta. Vaid kuu jooksul 10 000 eurot ületava summa eest on tasu 0,3% summast. Kõik sularaha sissemaksed on tasuta. Teiste pankade automaatidest on LHV pangakaardiga sularaha väljavõtu hinnaks 1 euro tehingu kohta.

Sularahaautomaatide asukohtadena on LHV Pank eelistanud kohti, kus kliendid igapäevaselt rohkem liiguvad ja on harjunud ka varasemalt sularahaautomaate kasutama.

Vaata kõiki uudiseid