LHV tõi võlakirjad börsile ja emiteerib uusi

5. oktoober 2015

Tänasest saab LHV Groupi allutatud võlakirjadega kaubelda Nasdaq Tallinna börsil. Samuti algas täna LHV uute allutatud võlakirjade avalik pakkumine, mis kestab 26. oktoobrini ja on suunatud ka Eesti jaeinvestoritele.

LHV Group pakub avalikult uusi kümneaastaseid allutatud võlakirju mahus kuni 10 miljonit eurot. Ülemärkimisel saab emissiooni mahtu suurendada kuni 15 miljoni euroni. Uue allutatud võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot. Allutatud võlakirjade intress on 6,5% aastas ja intressimakseid tehakse kord kvartalis. Võlakirjad väljastatakse 10-aataseks perioodiks ehk aastani 2025, kuid LHV-l on õigus lunastada võlakirjad pärast viie aasta möödumist, kui selleks annab nõusoleku Finantsinspektsioon.

LHV Groupi eelmisel aastal väljastatud allutatud võlakirjad alustasid täna keskpäeval Tallinna börsil kauplemist (lühinimedega LHVB072524A ja LHVB072524B). Võlakirja nimiväärtus on 50 000 eurot ja aastaintress 7,25%. Võlakirjad on väljastatud aastani 2024, tagasikutsumisõigusega aastal 2019. LHV Group väljastas eelmisel aastal võlakirju 15,9 miljoni euro eest.

LHV Groupi juhataja Erkki Raasukese sõnul on tegemist hea investeerimisvõimalusega kohalikule investorile. „LHV allutatud võlakirjade börsil noteerimine ja uute võlakirjade avalik emissioon tähendavad, et allutatud võlakirju on võimalik vabalt osta ja müüa reguleeritud ja läbipaistval turul. Oleme seadnud uutele võlakirjadele sellised tingimused, et potentsiaalseid investoreid oleks võimalikult palju, lisas Raasuke.

Raasukese sõnul on LHV allutatud võlakirjadesse investeerimine võimalus saada igaühel osa Eesti finantsgrupi kasvuloost. „Oleme suurim kodumaine kapitalipakkuja Eestis – hoiame täna üle 1,7 miljardi euro Eesti inimeste finantsvarasid. LHV Pank on kasvanud Eesti viiendaks pangaks ja LHV Varahaldus kasvatab pensionifondide vara, mis on mahu poolest teisel kohal. Investoritelt kaasatavat kapitali kasutame omavahendite koosseisus, et toetada LHV ärimahtude edasist kasvu,“ rääkis Raasuke. „Võlakirjade börsil noteerimisega sai LHV-st avalik ettevõte. Loodetavasti elavdab allutatud võlakirjadesse investeerimise võimalus ka Eesti finantsturgu üldiselt.“

Allutatud võlakirjade näol on tegemist LHV tagamata võlakohustusega investori ees. ’Allutatus’ tähendab antud juhul seda, et võlanõue on allutatud kõikidele allutamata nõuetele.

LHV Groupi allutatud võlakirjade märkimine lõppeb 26. oktoobril kell 17.00. Märkimiseks on vajalik EVK väärtpaberikonto ning huvilised saavad allutatud võlakirju märkida oma panga internetipangas või külasta oma panga kontorit ja paluda abi nõustajalt. Uued võlakirjad emiteeritakse 29. oktoobril 2015 ja noteeritakse börsil 2. novembril 2015.

LHV Group on teatanud, et plaanib 2016. aastal noteerida Tallinna börsil ka ettevõtte aktsiad. Allutatud võlakirjade börsile kaubeldavaks toomine on üks suur samm selles suunas. Avaliku ettevõttena koostab ja avaldab LHV Group kvartaliaruandeid, kus annab üksikasjaliku ülevaate LHV äritegevusest ja sellega kaasnevatest riskidest.

Vaata kõiki uudiseid