LHV Panga eesmärk: Eesti kolme suurima kodupanga hulka

24. august 2015

LHV Pank teatas täna, et defineerib end täisteenust pakkuva pangana ning plaanib uuel arenguetapil kasvada suuruselt ja olulisuselt Eesti kolmandaks pangaks. Täna avas LHV Pank oma sularahaautomaatide võrgustiku ja tõi turule uue mobiilipanga.

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu rääkis täna toimunud pressikonverentsil, et pank on senised eesmärgid täitnud ning tegelenud hoogsalt teenuste loomise ja arendamisega. „Täna avatavat sularahaautomaatide võrgustikku võib pidada LHV Panga ühe arenguetapi lõpuks ning nüüd algab uus areng – uue eesmärgi ja lähenemisega,“ rääkis Kilu. „Edaspidi keskendume kasutajamugavusele ja kliendikogemusele, et pakkuda kõige lihtsamat ja mugavamat pangateenust ning parimat teenindust. Kõik olulised pangateenused on nüüd olemas ja LHV Panga kliendil ei pea olema kontot teises pangas. Me tõepoolest soovime kliente juurde võita, et neile oma pühendumust näidata,“ lisas Kilu.

Pressikonverentsil tõdeti, et LHV Panga jaoks on seis pangandusturul hea, sest hästi tegemisele on alati ruumi. Kui teised pangad tõmbavad tegevusi koomale ja teatavad väljumisest jaepangandusest, siis LHV Pank laieneb ja kasvab.

Esimese näitena LHV Panga uuest lähenemisest esitleti täna LHV Panga mobiilipanga uut versiooni. Uues mobiilipangas käib makse tegemine kiiresti, kuna mobiilipank võtab arvesse kasutaja maksete ajaloo ja täidab ise tühja väljad. Samuti saab mobiilipanga seadistada nii, et selle kasutamisel ei pea iga kord uuesti sisse logima.

Samuti on näide kliendisuhte väärtustamisest LHV Groupi plaan saada börsiettevõtteks 2016. aastal, mis annab klientidele võimaluse ka ettevõtte omanikuks saada. Täna teatas LHV Groupi nõukogu esimees Rain Lõhmus, et LHV Group noteerib oktoobris oma allutatud võlakirjad Tallinna börsil ja emiteerib uusi allutatud võlakirju. Uute allutatud võlakirjade noteerimine korraldatakse avaliku pakkumisena, milles on võimalik kõigil osaleda. Emissiooni täpsemad detailid avalikustatakse oktoobris.

LHV Pank avas täna oma sularahaautomaatide võrgustiku, et pakkuda klientidele sularaha sissemakse ja väljavõtmise teenust.

Esimese sammuna paigaldas pank Tallinnasse ja Tartusse kokku 10 sularahaautomaati. Kõik uued automaadid on kaasaegsed nn recycler-tüüpi masinad ehk kliendid saavad neid kasutada nii sularaha sissemakseks kui välja võtmiseks, samuti saab automaadi abil tutvuda kontojäägiga ja vahetada pangakaardi PIN-koodi. Erandina ei saa PIN-koodi vahetada enne 1. augustit 2015 väljastatud mitme konto kaartidel.

Erki Kilu sõnul on oma sularahaautomaatide võrguga turuletulemise põhjuseks selge nõudlus sularaha sissemakse teenuse järele. „Meie kliendid on saanud sularaha välja võtta kõikide pankade automaatidest kogu aeg. Aasta tagasi alustasime aga makseterminalide pakkumisega oma äriklientidele ja sellest kasvas välja vajadus sularaha sissemaksmiseks,“ rääkis Kilu. „Kauplustel, kus on juba kasutusel meie makseterminalid, liigub ka sularaha ja ettevõtjatel on vaja see pangakontole toimetada. Suuremate ettevõtete jaoks on meil olemas sularahaveo teenus, kuid väikeettevõtete jaoks on vaja lihtsamat ja soodsamat lahendust. LHV kontorid on endiselt sularahavabad ja jätkame nii ka edaspidi.“

„Eestlased eelistavad üha enam elektroonilisi pangakanaleid ning sularahaautomaadid on järjest enam võtnud üle ka pangakontorite funktsiooni. Kui inimene saab sularahatoimingud automaadi abil tehtud, ei vajagi ta traditsioonilise kontori külastamist. LHV jaoks on sularahaautomaadid märgilise tähtsusega, sest meie klientidel ei ole sularahatoiminguteks enam vaja omada pangakontot ka mõnes teises pangas,“ rääkis Kilu.

Sularahaautomaatide asukohtadena on LHV Pank eelistanud kohti, kus kliendid igapäevaselt rohkem liiguvad ja on harjunud ka varasemalt sularahaautomaate kasutama.

LHV automaatidest on sularaha väljavõtmine nii era- kui ka äriklientide jaoks tasuta. Vaid kuu jooksul 10 000 eurot ületava summa eest on tasu 0,3% summast. Kõik sularaha sissemaksed on tasuta. Teiste pankade automaatidest jääb endiselt sularaha väljavõtu hinnaks 1 euro tehingu kohta.

LHV sularahaautomaatide asukohad:

  • LHV Panga kontor,
  • Tallinna Kaubamaja,
  • Järve Selver,
  • Pirita Selver,
  • Ülemiste keskus,
  • Kristiine Keskus,
  • Rocca Al Mare Kaubanduskeskus,
  • Solaris Keskus,
  • Stockmann,
  • Tartu Kaubamaja.
Vaata kõiki uudiseid