LHV tervitab Linda Nektari First North turule tulekut

28. mai 2015

LHV avaldab lootust, et Eesti joogitootja AS Linda Nektari aktsiate kauplemisele võtmine Balti First North alternatiivturule elavdab Eesti kapitaliturgu ja avab tee ka teistele uutele tulijatele.

„Linda Nektari debüüt First North turul näitab, et väikeettevõtetele on kasvu rahastamiseks erinevaid võimalusi ning kapitalituru pakutav võimalus on arvestatav alternatiiv,“ ütles LHV institutsionaalse maaklertegevuse juht Ivars Bergmanis. „Linda Nektar on kindlasti tähelepanuväärne ettevõte ja ühtlasi alternatiivturule hästi sobiv eeskuju. Tegemist on omas valdkonnas ehk kääritatud jookide tootmise tegevusalal tugeva ettevõttega, mis pöörab tähelepanu tehnoloogiale ja arendustegevusele ning on seadnud ambitsioonikad plaanid uute ärisuundade arendamiseks. Aroomi tootmise ärivaldkonna kasvatamiseks vajab Linda Nektar uusi investeeringuid, mida on mõistlik kapitaliturult kaasatavate vahenditega rahastada,“ kommenteeris Bergmanis.

Linda Nektarile osutab lepingulise nõustajana teenust LHV Pank. Kõik ettevõtted, mis esitavad aktsiad First North turul kauplemiseks, omavad lepingulist nõustajat, kes monitoorib ettevõtte vastavust alternatiivturu reeglitele. LHV on võtnud aktiivse rolli, et aidata institutsionaalsetel klientidel turule siseneda ja turul tegutseda – pank on lepinguline nõustaja nii Nasdaq Balti börsidel kui ka alternatiivturul. Märtsis sai LHV Pangast First North turu esimene üle-Baltiline nõustaja, mis tähendab, et pank võib nõustada alternatiivturule pürgivaid ettevõtteid kõigis kolmes Balti riigis.

Nasdaq Balti börsid ja Linda Nektar teatasid neljapäeval, 28. mail, ettevõtte aktsiate Balti First North turule kauplemisele võtmisest. Kauplemine algab First North Tallinna börsil reedel, 29. mail, aktsiate kauplemistähis on ’LINDA’.

Vaata kõiki uudiseid