LHV liising ootab korralikku kasvuaastat

10. aprill 2014

Möödunud kuul kasvas LHV liisinguportfell 1000 liisingulepinguni, mis andis tunnistust LHV liisingu möödunud aasta kiire kasvu jätkumisest.

LHV liisingu osakonna juht Erki Link rääkis, et järjest enam on liisinguvara hulgas rasketehnikat ja seadmeid. "2013. aasta müügimahuks kujunes 15 miljonit eurot ja olulise lisatõuke mahtude kasvamisele andis teisest poolaastast käivitatud kommertssõidukite ja rasketehnika finantseerimine. See kasvatas müügimahtu rohkem kui poole võrra võrreldes esimese poolaastaga," täpsustas Erki Link.

Esimese tegutsemisaasta järel võib öelda, et kliendid on LHV liisingu pakkujana üles leidnud. "Liisinguga alustamisel seadsime eesmärgiks kiire taotluste menetlemise ning panustamise e-lahendustesse, et tagada klientidele ja partneritele lihtne ja mugav asjaajamine pangaga," kirjeldas Link. "Need põhimõtted on andnud olulise panuse tulemuste saavutamisel," märkis liisinguosakonna juht.

  1. aasta esimese kolme kuuga kujunes uusmüügi käibeks 3,9 miljonit eurot ja Linki sõnul annab see põhjust oodata eelmisest aastast suuremat müügiedu. LHV liisingulepingute arv portfellis tõusis 2013. aasta lõpuks 883-ni, märtsi keskel ületas portfellis olevate lepingute arv ümmarguse 1000 piiri. LHV liisinguportfell kasvas märtsi lõpuks 17,6 miljoni euroni.

"Valdavalt finantseerime kasutatud varasid, kuid iga kolmas liisingulepingu ese on uus," tutvustas Erki Link. Kõige suurema osa liisitud varast moodustasid eelmisel aastal sõiduautod ja kaubikud (61%) ning veoautod ja haagised (25%). Pärast rasketehnika liisimise võimaluse lisandumist kogub hoogu ka seadmete, metsatehnika, ehitustehnika ja põllumajandustehnika liisimine.

Loe lisa

Vaata kõiki uudiseid