LHV Pärsia Lahe Fondi fondijuht Joel Kukemelk pälvis Citywire’lt AAA reitingu

20. jaanuar 2014

Rahvusvaheline finantsinfo ettevõte Citywire, mis jälgib ja hindab fondijuhtide tegevust, omistas Joel Kukemelk’ile kõrgeima AAA reitingu, mille on saanud vähem kui 2% Citywire’i poolt üle maailma jälgitud enam kui 9000 fondijuhist.

Citywire hindab reitingute andmisel fondijuhi viimase kolme aasta tulemusi ning uuendab andmeid igakuiselt. Infoettevõte jälgib ülemaailmselt rohkem kui 9000 fondijuhi tegevust 35 riigis ja enam kui 175 investeerimissektori lõikes. Kõrgeimat ehk Citywire AAA reitingut omavad 165 fondijuhti. Citywire hindab fondide asemel fondijuhte, kuna peab investorite jaoks fondi valimisel fondijuhti ja tema kogemusi kõige olulisemaks.

Joel Kukemelki sõnul on kõrge reiting suur tunnustus. „Citywire hindab fondijuhte üle maailma ning reitingu saavad vaid need, kes on oma tööga fondi investoritele olulist lisandväärtust loonud. Kõrgeim AAA reiting on oluline positiivne tagasiside nii fondijuhile endale kui ka fondi juhtimise hindamisel fondi investoritele,“ kommenteeris Kukemelk. „Citywire’i reitinguid jälgitakse finantsmaailmas päris teraselt,“ lisas ta.

Reitingu saamiseks tuleb fondijuhil kolme aasta vältel ületada talle seatud võrdlusindeksit, mis on sageli vastava piirkonna aktsiaturu indeks. Hetkel on reiting väljastatud vaid 18 protsendile kõikidest Citywire’i poolt kaetavatest fondijuhtidest. Võimalikke indekseid fondijuhile on neli: Citywire+, A, AA või kõrgeim AAA reiting.

Lisaks fondijuht Joel Kukemelk’ile omistatud AAA reitingule on LHV Pärsia Lahe Fondil 2013. aasta lõpu seisuga Morningstari kõrgeim 5-tärni reiting Aafrika ja Lähis-Ida aktsiafondide kategoorias. 2013. aasta aprillis tunnustas Zawya Thomson Reuters LHV Pärsia Lahe Fondi tiitliga „Parim Araabia poolsaare riikidesse investeeriv aktsiafond 2012. aastal“ (Best Equity GCC Fund of 2012).

LHV Pärsia Lahe Fond investeerib GCC ehk _Gulf Cooperation Council _(Lähis-Ida Koostöö Nõukogu) liikmesriikide, sealhulgas Araabia Ühendemiraatide, Katari, Saudi Araabia, Omaani, Kuveidi ja Bahreini aktsiaturgudel kaubeldavatesse ettevõtetesse. Fondiosakutega on võimalik kaubelda lisaks Eestile ka Rootsis, Soomes, Norras, Lätis ja Leedus.

Vaata kõiki uudiseid