LHV kutsub ostukampaaniate perioodil ettevaatlikkusele

22.11.2023

Novembris ja jõuluajal on mitmeid ostukampaaniaid, mis on Eestiski viimastel aastatel oluliselt populaarsust kogunud. Samal ajal on aga hoogustunud ka pettuste levik. LHV tuletab meelde, et internetis osteldes tuleks turvalisusele erilist tähelepanu pöörata.

LHV jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul on mitmeid märke, mida enne ostu sooritamist tähele tuleks panna. Näiteks tasub enne veebisaidile pangakaardi andmete sisestamist veenduda, et tegemist on ausa ja usaldusväärse kaupmehega. „Korralik veebileht on tavaliselt selge ja arusaadava nimega, sisaldab ettevõtte ülevaadet koos kontaktandmetega ning e-poodide puhul ka põhjalikku loetelu kehtivatest tingimustest ja ostja õigustest. Jälgi hoolikalt, milliseid maksevõimalusi kaupmees pakub – veendu, et valikus oleksid ka levinud ja turvalised makselahendused, näiteks PayPal ja EveryPay, ja kasuta neid võimalusi ohutuks ostu sooritamiseks,” soovitab Goroško.

Samuti tasub jälgida, et pangakaart oleks liidetud turvaliste kaardimaksete teenusega. See tähendab, et pangakaardiga tehtud internetiostudel on lisakaitse võimalike kaardipettuste vastu: pärast e-poes andmete sisestamist tuleb lisatuvastuseks siseneda internetipanka või kasutada mobiiltelefonile sõnumiga saadetud turvakoodi. Ka pangakonto limiidid tasub turvalisuse huvides hoida võimalikult väikesed – nii saab vältida, et kaardiga tehinguid tehakse, kui selle andmed võõrastesse kätesse peaks sattuma.

Loe lähemalt LHV blogist.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1050 inimese. LHV pangateenuseid kasutab oktoobri lõpu seisuga 411 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 124 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 161 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid