LHV Pank lihtsustas maksepuhkuste andmist

1. aprill 2020

Majandusseisaku tingimustes on suur hulk laenuklientidest küsimas pankadelt maksepuhkusi. LHV Pank võimaldab klientidele maksepuhkusi lihtsustatud korras, teisi tingimusi muutmata ja tasuta.

LHV Pank pakub kriisist põhjustatud ajutiste makseraskuste tekkimisel maksepuhkust nii eraklientide eluasemelaenudele, liisingutele ja tarbimisfinantseerimise lepingutele kui ka ettevõtete laenudele ja liisingutele. Maksepuhkust saavad kõik kriisi tõttu kannatavad laenukliendid, kes seda taotlevad.

„Tänaseks on meie poole maksepuhkuse taotlusega pöördunud umbes tuhat klienti. Me ei pea hetkel majanduses toimuvat tavapäraseks majanduslanguseks. Majanduse seiskumine ja määramatus on universaalsed ning ei puuduta vaid Eestit. Väga järsult on vähenenud nii ettevõttete kui ka inimeste sissetulekud. Tegemist on igas mõttes eriolukorraga ja seetõttu võimaldame maksepuhkust kõigile soovijatele, kes kriisi tõttu kannatavad,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

Eraklientidele ning väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele on maksepuhkuse taotlemise protsess LHV Pangas tavapärasega võrreldes oluliselt lihtsamaks tehtud. Kõige mugavam on esitada maksepuhkuse taotlus elektrooniliselt LHV kodulehel. Maksegraafiku muudatused vormistab LHV Pank lepingu teisi tingimusi muutmata ja muudatuste tegemisel teenustasu ei võta.

Maksepuhkusi vormistatakse ka suuremate ettevõtete laenudele ja liisingutele. Nende klientide puhul läheneb LHV Pank taotlustele kliendipõhiselt ja otsib iga kliendi jaoks sobivaima lahenduse. Vajadusel saab pank rakendada ettevõtetele KredExi pakutavaid erakorralisi käendusi.

„Et hilisem taastumine oleks kiirem, on vaja säästa võimalikult palju ettevõtteid ja töökohti. KredExi pakutavad käendused lihtsustavad ettevõtete jaoks ligipääsu rahale ehk leevendavad laenude ja maksepuhkuste tingimusi oluliselt, kuid meetmete mõjulepääsemiseks oleks vaja võimalikult kiiresti toetusprogrammi mahtu suurendada,“ ütles Kilu.

Maksepuhkust on võimalik taotleda kuni kuueks kuuks, kodulaenude puhul kuni 12 kuuks. LHV Panga laenuklientidele pakutavad maksepuhkused kehtivad laenu põhiosale, see tähendab, et klientidel tuleb jätkata intressimaksete tasumist. Samas on eraklientidel erandina, näiteks sissetuleku täieliku kadumise korral, võimalik taotleda muudatusi ka intressimaksetele.

Oluline on, et maksepuhkuse avaldus jõuaks pangani enne, kui on tekkinud võlgnevus. Samuti tuleks tähele panna, et maksepuhkus tähendab kohustuste edasi lükkamist, mitte kustutamist, ehk edasilükatud maksete summa jaotatakse ülejäänud laenuperioodile. Vajadusel on võimalik pikendada laenulepingu tähtaega.

LHV Group on kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 450 inimese. LHV pangateenuseid kasutab 212 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on 177 000 aktiivset klienti.

Vaata kõiki uudiseid