LHV avab pääsu Pärsia lahe äärsetele turgudele - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV avab pääsu Pärsia lahe äärsetele turgudele

LHV

12.02.2008 09:42

Eestlased saavad alates märtsist LHV uue aktsiafondi kaudu investeerida Araabia poolsaare riikidesse Katari, Kuveiti, Bahreini, Omaani ja Araabia Ühendemiraatidesse. LHV toob turule aktsiafondi LHV Pärsia Lahe Fond.

LHV võimaldab investoritel nüüdsest investeerida seni kättesaamatusse, kuid samas kiire majanduskasvuga naftarikkasse regiooni Pärsia lahe ääres. Lähis-Ida koostöö nõukogu riigid (tuntud ka kui GCC riigid - Gulf Cooperation Council) on avanud oma piirid välisinvestoritele alles viimastel aastatel, kuid tänaseni on sinna investeerimine olnud keeruline ja raskesti teostatav. LHV fondile sarnast fondi mujalt Euroopast ei leia.

"Pärsia lahe riigid suunavad praegu naftast saadud rikkuse teistesse sektoritesse (tööstus, kaubandus, turism), et vähendada piirkonna sõltuvust ainult ühest tööstusharust. Need investeeringud tagavad omakorda järgnevate aastate jooksul kiire piirkonna majanduskasvu, millelt uus fond soovibki tulu teenida," võtab investeerimisteesi kokku fondijuht Oliver Ait.

Järgneva 5 aasta jooksul investeeritakse piirkonna projektidesse kokku üle 1,6 triljoni dollari, mis on kaks korda niipalju, kui on praegune piirkonna aastane majanduse kogutoodang (SKP). Fond investeerib energiasektorist väljapoole, eelistades pangandust, kindlustust, infrastruktuuri ning ehitus- ja kommunaalteenuseid pakkuvaid ettevõtteid.

“Tegemist on maailma ühe kiirema majanduskasvuga piirkonnaga, kus raha liigub väga palju. Pean LHV eeliseks, et võime Eesti arengu kogemuse põhjal paremini ette näha, mis seal juhtuma hakkab.” ütles fondi investor Rain Lõhmus.

Miinimumpiirangut fondi investeerimisel ei ole. Tingimused fondi kohta: www.lhv.ee/lahefond.

1999. aastal loodud LHV on internetipõhine Balti investeerimispank, mis pakub professionaalset väärtpaberivahendusteenust, pensionifonde, personaalset nõustamist ja varahaldusteenust eraisikutele ja ettevõtetele. Institutsionaalsetele investoritele pakub LHV Balti turgude maaklerteenust. LHV toimetab ka Eesti populaarseimat finantsuudisteportaali www.lhv.ee. LHV kontorid asuvad Tallinnas, Riias ja Vilniuses.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon