Pressiteated

LHV Pank avab Londonis filiaali

Priit Rum 1. veebruar 2018 02:00

Ühendkuningriigi Finantsjärelevalve amet (Financial Conduct Authority) andis LHV Pangale loa Ühendkuningriigis filiaali avamiseks. LHV plaanib filiaali registreerida lähinädalatel ja Londonis tegevust alustada märtsis.

Järgmise sammuna registreerib LHV Pank filiaali Ühendkuningriigi ettevõtete registris. Eesti finantsinspektsioon andis nõusoleku filiaali asutamiseks Ühendkuningriigis eelmise aasta lõpus.

LHV Pank avab Londonis filiaali panga finantsvahendajate ärisuuna arendamiseks. Ühendkuningriigi filiaal võimaldab LHV Pangal liituda naelamaksete süsteemidega ning pakkuda tulevikus finantsvahendajatele reaalajas nii euro- kui ka naelamaksete teenust. LHV roll on olla vahelüliks uue põlvkonna finantsteenuste pakkujate ja panganduse infrastruktuuri vahel.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on finantsvahendajate teenindamine juba tänaseks kujunenud pangale oluliseks valdkonnaks. „Oleme mõjutaja-pank, soovime anda oma panuse finantsteenuste arengusse. Oleme kuue aasta jooksul näinud makseteenuste ärimahtude kiiret kasvu ja sellele võib lisa ennustada, võttes arvesse ka käesoleval aastal jõustunud Euroopa Liidu makseteenuste direktiivi (PSD2) mõju finantssektorile. Uute lahenduste pakkumiseks on finantsteenuste vahendajatel vaja pangateenuseid ehk meid,“ kommenteeris Kilu.

LHV Pank on juba euromaksete süsteemi otseliige ja reaalajas toimuma hakkavate euromaksete töörühma liige. LHV kavatseb esimesel võimalusel avada vajalikud kontod Inglismaa Keskpangas ja liituda naelamaksete süsteemidega. Finantsvahendajatele teenuse pakkumiseni Londonis on LHV-l plaanis jõuda käesoleva aasta lõpuks.

„Londonist on kujunenud olulisemaid finantskeskusi, kus on esindatud finantstehnoloogia ettevõtted nii Euroopast kui ka mujalt maailmast. Suuri ja nimekaid rahvusvahelisi maksevahendajatest kliente on meil täna juba mitmeid ja neid lisandub veelgi. Oma makseteenust saame edaspidi pakkuda lisaks ka pankadele, krediidivahendajatele ja teistele ettevõtetele,“ ütles Erki Kilu.

Ühendkuningriigi filiaali juhatajaks saab LHV Panga juhatuse liige Andres Kitter, kelle vastutusvaldkonda on finantsvahendajate teenindamine ka seni kuulunud. „Tegeleme Londoni kontorisse sobivate inimeste värbamisega ja plaan on kontor avada märtsi keskel. Lisaks filiaali juhile asuvad Londoni kontoris tööle kliendisuhtlusega tegelevad töötajad ning rahapesu tõkestamise ja vastavuskontrolliga seotud töötajad. Tallinnas oleme juba laiendanud tarkvaraarenduse meeskonda,“ ütles Andres Kitter.

Ühendkuningriigi filiaali ülesehitamise ja naelamaksete süsteemidega liitumise järel plaanib LHV hakata täiendavat tulu teenima 2018. aasta lõpus. Suurem tulude kasv on planeeritud järgnevatesse aastatesse, misjärel peaks filiaal hakkama tooma kasumit. 2018. aastal sisaldavad filiaaliga seotud kulud peamiselt maksesüsteemidega liitumise ja infotehnoloogilise infrastruktuuri arendamise kulusid.

Ühendkuningriigi filiaali avamist tähistab LHV Londonis 19. märtsil, kui finantstehnoloogia konverentsi Innovate Finance Global Summit raames korraldab LHV vastuvõtu ja paneeldiskussiooni teemal „Kas globaalsed suurlinnad võtavad riikide üle võimu?“.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligi 350 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 131 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on 178 000 aktiivset klienti.

 

Tagasi