Pressiteated

Muutub AS-i LHV Group auditikomitee koosseis

Priit Rum 22. veebruar 2017 02:00

AS-i LHV Group nõukogu otsustas tänasel koosolekul vahetada ettevõtte auditikomitee liikmeid lähtuvalt nende sooviavaldustest. Alates 31. märtsist 2017 kutsuti Gerli Kilusk ja Marilin Hein komiteest tagasi ja uuteks auditikomitee liikmeteks määrati Urmas Peiker ja Kristel Aarna. Auditikomitees jätkab Tauno Tats.

Auditikomitee esimeheks määrati Urmas Peiker ja aseesimeheks Kristel Aarna.

Urmas Peiker töötab äriarenduse juhina Eesti päritolu iduettevõttes Funderbeam, mille koos kaaslastega 2013. aasta juunis asutas. 2013. aasta maist kuni oktoobrini 2014 oli Peiker LHV Panga vastavuskontrolli juht. Varasemalt on Urmas Peiker töötanud ka Finantsinspektsiooni turujärelevalve osakonna juhatajana, lisaks Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangas, Morgan Stanleys ja Estcap Ltd-s. Peiker täidab juhatuse liikme ülesandeid äriühingutes Osaühing PT Arendus, OÜ Bintous, Osaühing Pioneer Engineering Group, Funderbeam Markets OÜ, FBM SPV1 OÜ, Funderbeam Ventures OÜ, IPDX SPV1 OÜ, OÜ Estcap, SHW SPV1 OÜ, SPID SPV1 OÜ, SPLZ SPV1 OÜ, VTC SPV1 OÜ ja Suurbritannia ettevõttes Funderbeam Ltd. Urmas Peikeril on võimalik omandada 2014. aastal väljastatud optsioonide eest 3809 AS-i LHV Group aktsiat.

Kristel Aarna töötab 2011. aastast Viasat AS-i finantsjuhina ning oli enne seda Swedbanki Balti panganduse peakontroller. Varasemalt on ta olnud KPMG Baltics AS-i finantsnõustamise teenuste juht ning töötanud ka Eesti Pangas ja CVS Caremark Corporation-s. Lisaks prokuristiametile Viasat AS-is on Kristel Aarna juhatuse liige talle kuuluvas äriühingus IKA Konsult osaühing. Kristel Aarna ei oma AS-i LHV Group aktsiaid.

Urmas Peiker ja Kristel Aarna määrati auditikomitee liikmeteks tähtajaga kuni 31. märts 2020. Nõukogu otsustas ühtlasi pikendada Tauno Tatsi volitusi kuni 31. märts 2020.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab 300 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 110 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 180 000 klienti.

 

Tagasi